Vyzkoušeli jsme auto, kterým jezdí Vladimir Putin. Aurus Senat je ruský Rolls-Royce

Jan Matoušek Jan Matoušek
8. 3. 2019 6:02
Tu expozici v Ženevě nelze přehlédnout. Velký stánek, bílá podlaha kontrastující s černým stropem a na něm nápis Aurus. Kdyby ani to nestačilo, tak je tu ještě v čele expozice umístěna zlatá limuzína, nenápadně podobná luxusním vozům především britské produkce. A o jakého výrobce tedy jde? Aurus je nedávno založená ruská značka luxusních automobilů, k jejichž vývoji dal popud především Vladimir Putin. Ten již jeden Senat, jak se auto jmenuje, ve své garáži má. Jestli jde o skutečně tak výjimečný kousek, který se vyrovná kvalitou zavedeným německým výrobcům, jsme zjišťovali osobně.
Foto: Jan Matoušek

Senat je typický několika detaily. Začít můžeme u předních světel, která svítí prostřednictvím diod. Tuto technologii využívají i mlhovky, respektive podsvícené kliky dveří.

Foto: Jan Matoušek

Maska chladiče je místem, kde se u Senatu koncentruje asi největší množství chromu. Navíc je obrovská, naživo její velikost vynikne ještě více než na fotkách.

Foto: Jan Matoušek

Kola sice mají 20 palců, nízkoprofilové gumy ale nečekejte. Tady má pneumatika výraznou bočnici, což by mělo přispět k většímu komfortu na palubě. Ostatně i kvůli němu je světlá výška limuzíny 200 mm - více než nabízí některá SUV.

Foto: Jan Matoušek

Zadní světla, podobně jako ta přední, disponují jednoduchou optikou. Zapomeňte na tři drápy u Peugeotu, Rusové se v tomto případě drží klasiky a neexperimentují. Ostatně v segmentu luxusních limuzín se to ani příliš nenosí.

 

Právě se děje

Další zprávy