Audi vkládá naděje do aut na zemní plyn, nově ho mají také modely pro manažery. Otestovali jsme je

Eva Srpová Eva Srpová
11. 10. 2017 14:30
Audi rozšiřuje nabídku aut s pohonem na zemní plyn, který má ve srovnání s ekvivalentními benzinovými verzemi minimálně o čtvrtinu nižší provozní náklady. Vedle modelu A3 ho nyní dostaly také Audi A4 Avant a A5 Sportback. Automobilka věří, že s nimi přiláká především zákazníky z řad manažerů. Láká také na slevu pro podnikatele.

Audi už na českém trhu nabízí model A3 g-tron, spalující zemní plyn, nově se do portfolia vozů na CNG zařadily modely A4 Avant a A5, které na rozdíl od A3 s motorem 1.4 TFSI pohání dvoulitr TFSI. 

Vozy by měly zajímat především podnikatele a firemní zákazníky. Vedle nižších emisí a oproštění od platby silniční daně je totiž zásadní snížení spotřeby, podle Audi stojí jeden ujetý kilometr pod jednu korunu. 

V reálném provozu je spotřeba aut na CNG vyšší, ale i tak vykazují minimálně o čtvrtinu nižší provozní náklady za palivo. Pro řidiče, kteří ročně najezdí desetitisíce kilometrů, může být taková úspora atraktivní. Podívejte se do galerie, kde se dočtete více informací.

 

Právě se děje

Další zprávy