Audi Q3 pro lyžaře se ukáže na srazu v Rakousku

Tomáš Rybecký
15. 5. 2012 13:14
Audi představí svůj koncept pro lyžaře.
Foto: Aktuálně.cz

Na tuningové akci prezentující úpravy vozů všech značek koncernu Volkswagen Wörthersee Tour v Rakousku se prezentují i stylisté jednotlivých značek. Audi zde předvede tři studie vytvořené na bázi crossoveru Q3.

Nový koncept Q3 Red Track zaměřený zejména na lyžaře. Audi plánuje odhalení nového konceptu Q3 Na tuningové akci Wörthersee Tour v Rakousku příští týden. Q3 Red Track se chlubí stejným pětiválcem 2,5 TFSI o 340 k jako Audi TT RS.

Sedmirychlostní převodovka S Tronic předává jeho točivý moment 450 N.m všem čtyřem kolům díky pohonu všech kol Quattro. Kromě velkého výkonu se Red Track pyšní unikátním zlatým nápisem Energy Red, zatímco blatníky a spodní maska jsou matně šedé. Sestava čelních světel zdůrazňuje barvu karoserie, což vůz spolu s obrovskými dvacetipalcovými pětipaprskovými koly odlišuje od jeho příbuzných.

Audi také poněkud rozšířilo rozchod a zvýšilo světlou výšku. Samozřejmostí jsou střešní nosiče pro dva páry lyží značky Audi vyrobené z kompozitního uhlíkového materiálu CFK. Také v interiéru se myslí na zimu: po straně zavazadlového prostoru je zásuvka umožňující napojení indukčního vyhřívání. Je zde rovněž vyhřívaná podložka, kterou lze případně položit přes okraj zavazadelníku aby bylo možné si na ni sednout při přezouvání bot.

V prostoru pro cestující jsou mj. dvě termosky na nápoje s možností vyhřívání. Interiér je osvětlen pomocí LED. Kromě "lyžařského" konceptu Audi ukáže ještě koncepty Q3 Jinlong Yufeng (Zlatý drak ve větru) a RS Q3. K nim navíc jako překvapení přidá ještě elektrokolo Audi e-bike Wörthersee, jehož uhlíkový rám má hmotnost jen 1,6 kg.

--------------------------------------------------------------------------------

Sháníte Audi Q3? Nebo i jiný typ vozů Audi?

 

Právě se děje

Další zprávy