Audi připravilo sedan s brutální silou. Pohání ho 600 koní

Radek Pecák Radek Pecák
8. 8. 2015 8:21
Auto zvládne zrychlení z 0 na 100 km/hod pod čtyři sekundy a maximální rychlost v Německu přesahuje třístovku.
Vůz stojí na kolech o velikosti 21 palců.
Vůz stojí na kolech o velikosti 21 palců. | Foto: Aktuálně.cz

Má spojler na víku zavazadlového prostoru, upravený přední nárazník a v interiéru například červeně prošívané sedačky. Především je ale pekelně rychlý. Nový nejrychlejší sedan v nabídce značky se čtyřmi kruhy ve znaku vychází z dosavadního S8. Jenže jeho motor byl posílen o 85 koní, čímž se dostal už na celkových 605 koňských sil, a také maximální točivý moment byl posílen na 700 Nm. V režimu Overboost je dokonce k dispozici 750 Nm. Proto si označení Plus v kompletním názvu Audi S8 Plus skutečně zaslouží.

Těmito parametry totiž  auto překonává například i konkurenční Mercedes-Benz S ve verzi 63 AMG.

Dynamické parametry jsou ohromující. Sériově je sice maximální rychlost nastavena na obvyklých 250 kilometrů v hodině, ale kupující v Německu dostanou jinak příplatkové zvýšení na 305 kilometrů v hodině zdarma.

Foto: Audi

Z klidu na stokilometrovou rychlost automobil zrychlí během 3,8 sekundy. Kombinovaná spotřeba je papírově 9,5 litru na sto kilometrů.

Pod kapotou nachází osmiválcový motor o zdvihovém objemu rovné čtyři litry, který je přeplňován pomocí dvou turbodmychadel. Auto zastavují keramické brzdy a náležitý zvuk dodává sportovní výfuková soustava.

Foto: Aktuálně.cz

Součástí sériové výbavy jsou například kožená sedadla, čtyřzónová klimatizace, systém pro elektrické dovírání dveří, audiosystém Bose a navigace. Bez příplatku se do vozu rovněž montují světlomety Matrix složené z LED diod.

Cena v České republice zatím nebyla stanovena, pro Německo stojí v ceníku údaj 145 200 eur.

 

Právě se děje

Další zprávy