Audi má muzeum budoucnosti

Tomáš Rybecký
9. 12. 2012 23:47
Mobilita budoucnosti se představuje v Audi museum mobile v Ingolstadtu
Foto: Audi

Speciální výstava „Audi future lab: mobility" prezentuje iniciativy značky Audi v oblasti budoucích technologií. Zajímavými exponáty jsou motory, návrhy budoucích energií i budoucnosti městské mobility. Výstava bude otevřena až do 17. března 2013.

V části s názvem „Audi future engines" jsou vedle motorů TDI a TFSI středem pozornosti zejména elektrická pohonná ústrojí Audi e-tron. V této oblasti se společnost Audi soustředí především na hybridní techniku typu plug-in. Návštěvníci se mohou seznámit například s vývojem technologií nových nosičů energie, na který Audi klade velký důraz. Vedle elektrických technologií automobilka pracuje na projektu Audi e-gas a významnou událostí zanedlouho bude uvedení nových biopaliv Audi e-ethanol a Audi e-diesel. V obou případech je spalování z hlediska emisí CO2 neutrální.

Tematický okruh „Audi urban future" ukazuje, jak intenzivně Audi sleduje a vyhodnocuje společenské trendy. To platí nejen pro design vozů, ale i pro globální síť odborníků Audi Urban Future Initiative, která přináší nové nápady zaměřené na řešení mobility ve velkých aglomeracích.

Mezi exponáty patří také tři vozidla ukazující již započatou cestu do budoucnosti (technologická laboratoř Audi R8 e-tron, závodní vůz Audi R18 e-tron quattro z Le Mans a nové Audi A3 Sportback TCNG jezdící na Audi e-gas) a dvě studie, na které si ještě počkáme (studie Audi urban concept Spyder a Audi e-Bike Wörthersee).

 

Právě se děje

Další zprávy