Audi letos poroste na českém trhu o čtyřicet procent. Chce být opět č. 1 mezi prémiovými značkami

Radek Pecák Radek Pecák
15. 12. 2015 7:37
Rekordního meziročního nárůstu prodejů svých modelů docílí letos na českém trhu prémiový německý výrobce osobních aut Audi. V porovnání s celkovou úrovní domácích prodejů tato značka roste dvojnásobným tempem. Přesto se jí zatím letos nepodaří dosáhnout na první pozici v prémiovém segmentu, která jí léta patřila.
Hlavními novinkami Audi v letošním roce byly modely A4 v obou karosářských variantách, a také velké SUV Q7.
Hlavními novinkami Audi v letošním roce byly modely A4 v obou karosářských variantách, a také velké SUV Q7. | Foto: Audi

Jednoznačným cílem značky Audi v České republice pro nejbližší roky je návrat na pozici číslo jedna v segmentu prémiových vozů.

Na setkání s novináři při příležitosti uvedení nové generace vozu A4 na český trh to prohlásil šéf zastoupení Tomáš Velek.

"Dosavadní výsledky registrací za letošní rok ukazují nárůst prodejů našich vozů v tuzemsku o více než 42 procent," sdělil. To znamená, že Audi se daří dvakrát lépe, než je meziroční nárůst celého českého trhu s novými osobními vozy.

Jelikož hlavní konkurent mezi značkami prodávající auta v tomto segmentu, tedy BMW, zaznamená dosud meziroční nárůst  zhruba 22 procent, Audi se se daří snižovat odstup od této mnichovské automobilky. Přesto letos s největší pravděpodobností zůstane za ní.

"K vylepšení pozice nám pomohou jednak nové modely a jednak například vyšší aktivita v oblasti marketingu a sponzorských aktivit. Například minulý týden Audi znovuotevřelo značkový bar v lyžařském areálu Špindlerův Mlýn. "Jen už nenese jméno automobilky, ale našeho známého systému pohonu všech kol Quattro," upřesnil Velek.

Audi zatím nezveřejnilo, jaké nové modely chystá uvést na trh v příštím roce. Měly by to však být sportovně-užitkové vozy. S vysokou pravděpodobností se zákazníci dočkají nové generace SUV s označením Q5 a připravuje se rovněž další příslušník této kategorie. Bude menší, než je současné Audi Q3.

 

Právě se děje

Další zprávy