Aston Martin zveřejnil ceny modelu Cygnet pro český trh

Zbyněk Klíč
13. 10. 2011 9:39
Nový model Astonu Martin Cygnet bude stát těsně pod milion korun.

Praha - Nejmenší verze britské značky Aston Martin pod názvem Cygnet se bude v Čechách prodávat ve verzích Cygnet Manual a Cygnet CVT. První přijde na 958 380 korun, druhá 994 680 korun. Kromě toho bude v prodeji tzv. Launch Edition, která bude oproti standardním verzím vybavena možností perleťově bílého, nebo černého laku, perleťovou kůži a chromováním exteriéru.

Oba modely lze libovolně doplňovat podle přání zákazníka, například o sportovní lak, speciální lak pro starší modely i další speciální odstíny nebo si nový majitel může objednat barvu ušitou na míru. Zasahovat lze i do vybavení interiéru, respektive kůže, kde lze vybrat z variant Glasgow, Alcantara nebo lisované kůže, které cenu vozu zvýší o deset tisíc korun, dále prošívanou kůži (+ 89 tisíc korun) a kůži zpracovanou přesně podle přání zákazníka (+126 tisíc korun).

Nový model Cygnet v obou verzích dosahuje výkonu 72 kW a maximální rychlosti 170 km/h. Z nuly na sto zrychlí za 13,1, resp. 13,4 sekundy, spotřeba je pak mírně vyšší u verze CVT (5,1 l na 100 km oproti 4,7 l u verze s manuálem). Novou verzi Aston Martin lze objednat volně, tedy bez předchozího vlastnictví automobilu této značky.

 

Právě se děje

Další zprávy