V Česku jde o sbírkový unikát. Jeden z deseti vyrobených Astonů inspirovaných letadly

Auto, které oslavuje letectví. Limitka Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition.
Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition pořídil investiční fond Engine Classic Cars. Ten sdružuje asi 35 investorů a založili ho Zdeněk Lepka, ředitel investiční společnosti BH Securities (uprostřed), a Radek Pokorný, majitel automobilové galerie Engine Prague. Zcela vlevo Štěpán Křeček, hlavní ekonom BH Securities.
Jde v pořadí o 19. automobil, který fond pořídil. Vlastní převážně veterány, Aston je jedním ze dvou "nových" aut, druhým je Ferrari California T 70th Anniversary, vyrobené u příležitosti 70. výročí italské automobilky.
Od nápadu pořídit tuto limitku k uzavření obchodu uběhly jen dva dny. "Jeden kamarád nám o možnosti ho objednat řekl, druhý den jsme poslali zálohu 30 tisíc eur a bylo to. Nadchl nás ten příběh a spojení s letectvím," dodává Radek Pokorný. Do automobilové galerie v outletovém centru nedaleko pražského letiště dorazilo 21. prosince. Bude zde vystavené spolu se všemi dalšími vozy, které vlastní Engine Prague i zmíněný investiční fond.
Kolik vůz přesně stál, fond nechce prozrazovat, ale jde o stovky tisíc eur. Současně se jedná o nejdražší auto ze sbírky a představu o ceně si lze udělat poměrně snadno. Donedávna byla nejdražším vozem fondu Lancia Stratos s cenou půl milionu eur.
Foto: Eva Srpová
Eva Srpová Eva Srpová
25. 1. 2021 17:49
Do největšího českého investičního fondu Engine Classic Cars, který sbírá auta, se pořídila čerstvá novinka, Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition. O co jde? Jedno z deseti vyrobených aut limitované série, která vzdává hold British Airways a nadzvukovému letounu Concorde. Auto za stovky tisíc eur stojí v galerii Engine Prague v outletovém centru nedaleko pražského Letiště Václava Havla.
 

Právě se děje

Další zprávy