Satirický inzerát na prodej Babišova obytného auta měl padesát tisíc zhlédnutí

Satirický inzerát na prodej Babišova obytného auta měl padesát tisíc zhlédnutí
Andrej Babiš jezdil se svým obytným vozem po republice.
Vůz má nepřehlédnutelné polepy.
Andrej Babiš a jeho obytný Bürstner Travel Van
Andrej Babiš a jeho obytný Bürstner Travel Van
Foto: reprofoto Bazoš.cz
Eva Srpová Eva Srpová
3. 10. 2022 12:36
V sobotu se na inzertním portálu Bazoš.cz objevil satirický inzerát, podle kterého Andrej Babiš údajně prodává svůj obytný vůz. Popis a "důvody prodeje" reagovaly na výsledky druhého kola senátních voleb. Inzerát visel na webu do neděle večer, kdy ho provozovatelé portálu smazali. Za tu dobu ho stihlo zhlédnout 50 tisíc lidí.

Na webu visel sotva dva dny, ale rychle se šířil. Satirický inzerát, podle kterého Andrej Babiš prodává svůj obytný vůz, se objevil na inzertním portálu Bazoš.cz v sobotu, když byly známé výsledky ve druhém kole senátních voleb. Lidé ho začali sdílet na sociálních sítích a přidávali vtipné komentáře. Provozovatelé Bazoše jej stáhli z inzerce v neděli večer. 

"Dobrý děň, prodám Travel Van Burstner (Fiat Ducato). Použit jen jednu sezóně. Po dohodě možno i s řidičem. Jeto pouze po republike," psalo se v popisu inzerátu osobou nazvanou AgroAndy. S dodatkem, že kosmetickými vadami jsou pouze zbytky skořápek v klimatizaci a v chladiči. Za vůz bylo požadováno 8 699 999 Kč s ironickým dovětkem, že "odpočet DPH je možný 3x".

Na inzerát dokonce reagovali spravovatelé twitterového účtu Andreje Babiše. "Vzhledem ke skvělým výsledkům v komunálních volbách možná obytňák pojede i prezidentskou kampaň. Samozřejmě, pokud ho kandidát či kandidátka bude chtít využít," píše se v retweetu reagujícím na autora populárního účtu Poslední skaut.

"Inzerát nás pobavil. I já sám jsem ho dostal od kamarádů dvakrát, osobně jsem ho nemazal, učinili to až administrátoři v neděli večer," říká pro Aktuálně.cz zakladatel a majitel inzertního serveru Bazoš.cz Radim Smička. Za tu dobu ho podle jeho údajů zhlédlo kolem 50 tisíc lidí.  

 

Právě se děje

Další zprávy