Hyundai Santa Fast s 1080 koňmi nebo pásová Kia. Podívejte se na automobilové bizarnosti z Las Vegas

Hyundai Santa Fast s 1080 koňmi nebo pásová Kia. Podívejte se na automobilové bizarnosti z Las Vegas
Ford Mustang byl letos vyhlášen nejžhavějším kupé výstavy a stal se zároveň jedním z nejupravovanějších automobilů. Tohle je například Mustang GTT od firmy Zero to 60 Design. Druhé T v označení znamená Tribute Car neboli automobil, který má vzbuzovat respekt. To je asi na místě, protože pod kapotou má kompresorem přeplňovaný osmiválec 5,0 litru, který dosahuje výkonu okolo 800 koní.
Ford Focus RS je vděčným předmětem pro tuningové firmy. Letos se v Las Vegas objevilo hned několik patřičně „vytuněných eres“. Podívejte se například na tento exemplář z dílen firmy Rouch. (Ne)nápadný pětidveřový hatchback nižší střední třídy skrývá motor vyladěný na 500 koní.
Mazda MX-5 Speedster Evolution a MX-5 RF Kuro vycházejí technikou podvozku ze závodní verze MX-5 Global Cup. V prvním případě šlo o to automobil maximálně odlehčit, a tak zmizelo kromě plátěné střechy i čelní sklo, ve druhém naopak střecha nechybí a je dokonce pevná.
Autonomní hybrid, tedy auto, které umí jezdit samo bez řidiče, Kia Niro, se u firmy LGE-CTS Motorsports přeměnil v triatlonový speciál. Jeho uživatel si do něj může uložit všechny sportovní potřeby a pak s jeho pomocí trénovat. Niro jede před ním, udržuje zvolené tempo pro trénink jízdy na kole nebo běhu, přitom ukazuje sportovci rychlost, čas a překonanou vzdálenost. Když jej pak veze po tréninku domů, může si dotyčný odpočinout, občerstvit se a pak vyhodnotit data ze svého výkonu na zabudovaném tabletu.
Foto: Aktuálně.cz
Jiří Kaloč
7. 11. 2016 14:14
Příznivci evropského tuningu se každoročně těší do německého Esenu, ti američtí pak začátkem listopadu do Las Vegas. I když essenská show je vyhlášená, s tou americkou se z hlediska výstavní plochy a počtu exponátů nemůže rovnat. Letošní již 49. ročník SEMA (Specialty Equipment Market Association) show, který se konal první čtyři listopadové dny na 200 tisících metrech čtverečních lasvegaské Convention Center, přinesl opět těžko uvěřitelné kreace na čtyřech i více kolech. Veřejnost nemá přístup do hal, takže některé exponáty můžete spatřit jen u nás v galerii. Podívejte se na vytuněné verze sériových modelů značek Ford, Hyundai, Kia, Fiat, Mazda nebo Jeep.
 

Právě se děje

Další zprávy