1200 koní pro Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse

Michal Karat
27. 2. 2012 4:55
Legendární značka Bugatti už sedm let vyrábí svůj model Veyron. S blížícím se koncem produkce šplhají vzhůru ceny i jízdní výkony
Foto: Aktuálně.cz

Bugatti Automobiles S.A.S. představí na letošním autosalonu v Ženevě nejsilnější roadster všech dob. Už Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport byl výjimečný, v březnu ale automobilka přidá přívlastek Vitesse (v překladu rychlost) a bude chtít přilákat zájemce o další výjimečný automobil.

Vizuálně budou úpravy supersportovního roadsteru vycházet z podoby držitele platného světového rychlostního rekordu mezi produkčními vozy, kupé Bugatti Veyron Super Sport, které dosáhlo rychlosti 431 km/h.

Nejvyšší točivý moment osmilitrového přeplňovaného šestnáctiválce vyroste z dosavadních 1250 N.m na 1500 N.m, výkon se posune od magické hodnoty 1000 koní k 1200 koním. Patřičnými úpravami prošel taky podvozek roadsteru.

Při premiéře na začátku března 2012 se zřejmě dozvíme další plány Bugatti. Potenciál tohoto automobilu pro další rekordní jízdy bude chtít automobilka jistě zcela využít.


 

 

Právě se děje

Další zprávy