100 000 SUV za rok. Ford si stanovil ambiciózní cíl

Tomáš Rybecký
16. 4. 2013 14:40
Na silnou poptávku odpovídá evropský Ford zvýšením výroby nové Kugy
Foto: Ford

Ford of Europe oznámil, že jako reakci na sílící poptávku letos vyrobí o 10 procent více nových SUV Kuga, než původně plánovala. V montážním závodě ve španělské Valencii by mělo být letos vyrobeno 100 000 vozů Kuga.

Nová Kuga se začala v Evropě prodávat až na přelomu roku, ale má za sebou velmi slibný start. V únoru se její meziroční odbyt zvýšil o 27 procent. Ve Spojených státech, kde se prodává pod názvem Escape, vůz dosáhl rekordního březnového výsledku s navýšením o 28 procent.

Zákazníci pozitivně reagují na nízkou spotřebu, prostornost i jízdní vlastnosti nové Kugy. Příznivé ohlasy vzbuzují i technologická řešení, jako je bezdotykové ovládání zadní výklopné stěny, systém hlídání mrtvých úhlů, rozpoznávání dopravních značek, asistent pro jízdu v pruzích, nebo systém sledování bdělosti řidiče.

Nová Kuga, používající systém pohonu všech kol vyvinutý Fordem, má na svém kontě maximální možný počet pěti hvězdiček v crash-testu Euro NCAP.

Ford prozradil, že v následujících šesti letech chce v Evropě prodat více než milion vozů SUV. Již v roce 2016 by se automobily tohoto typu měly podílet na celkových prodejích značky Ford v Evropě přibližně deseti procenty. Ford už brzy přidá i další model EcoSport, menší než Kuga, ale také větší luxusní model Edge dosud prodávaný jen v Severní Americe.

 

Právě se děje

Další zprávy