10 propadáků roku: Tahle auta si v Česku pořídilo jen pár lidí

10 propadáků roku: Tahle auta si v Česku pořídilo jen pár lidí
Toyota Prius Plus (13 prodaných kusů) – Spojení hybridního vozu s praktickou karoserií MPV by se mohlo zdát jako lákavá kombinace. Jenže rodiny zřejmě hledají auto víc na delší cesty než na jízdy po městě, kde se právě hybrid vyplatí. I proto se příliš velkého úspěchu nedočkal.
BMW 6 Cabrio (13 prodaných kusů) - Velký luxusní kabriolet není samozřejmě levnou záležitostí a proto zůstává volbou pro hrstku vyvolených. O něco lépe využitelné kupé řady 6 má u českých řidičů větší úspěch.
Alfa Romeo MiTo (10 prodaných kusů) - Italská značka má stále silnou základnu fanoušků. Na českém trhu ale není příliš aktivní. A tak se na sympatický hatchback MiTo se už ale pomalu zapomnělo. Vzpomnělo si na něj jen 10 lidí.
Lexus CT (9 prodaných kusů) - Malý, hybridní a drahý. To je luxusní hatchback Lexus CT, kterého navíc trápí slabší dynamika a ne právě pěkný zvuk vytočené bezstupňové převodovky. Mnohem lepší volbou je větší model IS. I proto CT koupilo jen devět řidičů.
Foto: Opel
Jan Markovič Jan Markovič
6. 2. 2016 15:57
Zatímco některá auta trhají rekordy v prodejnosti, jiná téměř nikdo nechce. Důvody jsou různé – jsou příliš drahá, nepraktická, nebo se na ně prostě v záplavě konkurence zapomnělo. Vybrali jsme desítku modelů, které si za celý rok 2015 podle statistik Sdružení dovozců automobilů našly na českém trhu devět, sedm nebo dokonce jen jediného zákazníka (vynechali jsme exkluzivní značky, jako třeba Ferrari). Výběr možná poslouží i jako inspirace. Pokud si totiž některé auto z naší galerie pořídíte, máte jistotu, že jen tak na silnici totožný vůz nepotkáte.

Aktuální žebříček nejlépe a nejhůře prodávaných aut na českém trhu najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy