Foto: Nejpodivnější auta světa. Sporťák ve tvaru rejnoka nebo vůz s větrnou elektrárnou

Foto: Nejpodivnější auta světa. Sporťák ve tvaru rejnoka nebo vůz s větrnou elektrárnou
Volkswagen XL1 - Koncern chtěl stvořit auto, které konzumuje méně než litr paliva na 100 km. Vznikl tento plug-in hybrid vypadající jako by přijel z výstavy konceptů budoucnosti. Vůz postavený z uhlíkového vlákna, s výklopnými dveřmi a kamerami místo zpětných zrcátek se ale vyráběl sériově. Minimálně jeden jezdí také v Česku.
Youabian Puma - Takhle to dopadne, když se do stavby auta pustí plastický chirurg z Hollywoodu. Jedno z nejpodivnějších aut světa patří také bezesporu k nejošklivějším. Kombinace šasi z pick-upu, kabiny a střechy z kabrioletu Volvo C70 a odporného designu je až fascinující.
Reliant Robin - Britská automobilka Reliant chtěla v polovině sedmdesátých let nabídnou řidičům levný dopravní prostředek s nízkou spotřebou i provozními náklady. Výsledkem je tato tříkolka, která má řadu zastánců mezi sběrateli, obecně je ale považována za velmi divný vůz. Podle Jeremy Clarksona byl i nebezpečný. V jednom z dílů Top Gearu se s ním převrátil. Pak ale přiznal, že šlo o zinscenovaný záběr.
Venturi Electric - Původně francouzská, teď už monacká společnost Venturi se zabývá stavbou elektromobilů. Nejdivnějším výtvorem jejího studia je elektromobil s příznačným názvem Electric. Nejenže vypadá jako pojízdná krabice od bot kombinovaná s kočárem, ale když mu dojde šťáva, může ji získat alespoň částečně zpět pomocí výsuvné větrné turbíny na střeše. Ještě tedy potřebuje, aby foukalo.
Foto: Výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
25. 6. 2016 19:30
Vybrali jsme nejbizarnější automobily, které kdy vyjely na silnici. Takový japonský sporťák, jenž svými tvary připomíná rejnoka, monacký elektromobil s větrnou elektrárničkou na střeše nebo BMW se zásuvnými dveřmi ohromí i ty, kteří se o vozy kolem sebe jinak nezajímají. Jde o kousky málo rozšířené a je vzácné na ně narazit. Některé však na silnici potkáte, třeba i v Česku.
 

Právě se děje

Další zprávy