Kompletní desítka nejdostupnějších kompaktů na trhu. Škoda Rapid není nejlevnější

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 9. 2018 6:02
Tradiční automobilové kategorie začínají pomalu ustupovat boomu SUV. Jednou z mála výjimek jsou kompaktní hatchbacky, které mají svou pozici v celé Evropě zatím prakticky neotřesitelnou. Nedávno navíc Focusu a spol. přibyl těžký konkurent v podobě nové Kie Ceed. Ta se svou cenou zařadila mezi dostupnější hatchbacky nižší střední třídy. Jak moc levná je, se podívejte do přehledu deseti nejlevnějších kompaktů na českém trhu. Ani jeden přitom nestojí více než 400 tisíc korun.

Kompletní přehled vozů nižší střední třídy všech karoserií s cenou do 350 tisíc korun najdete zde.

7. Opel Astra - 361 900 Kč

Německá stálice v rámci přechodu na novou emisní normu vyměnila základní motorizaci. Místo atmosférického čtyřválce tak zákazník nově dostane poddimenzovaný litrový tříválec s turbem o výkonu 66 kW s manuální pětistupňovou převodovkou. To za cenu 361 900 korun.

Výbava Selection v takovém případě umí nabídnout manuální klimatizaci, rádio nebo pouze elektrická přední okna. Podobně jako u Renaultu je tak vidět relativní stáří vozu, který v základní výbavě nemá moderní bezpečnostní asistenty a za relativně vyšší cenu mu chybí i řada jinak běžných komfortních prvků.

 

Právě se děje

Další zprávy