Kompletní desítka nejdostupnějších kompaktů na trhu. Škoda Rapid není nejlevnější

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 9. 2018 6:02
Tradiční automobilové kategorie začínají pomalu ustupovat boomu SUV. Jednou z mála výjimek jsou kompaktní hatchbacky, které mají svou pozici v celé Evropě zatím prakticky neotřesitelnou. Nedávno navíc Focusu a spol. přibyl těžký konkurent v podobě nové Kie Ceed. Ta se svou cenou zařadila mezi dostupnější hatchbacky nižší střední třídy. Jak moc levná je, se podívejte do přehledu deseti nejlevnějších kompaktů na českém trhu. Ani jeden přitom nestojí více než 400 tisíc korun.

Kompletní přehled vozů nižší střední třídy všech karoserií s cenou do 350 tisíc korun najdete zde.

6. Citroën C4 Cactus - 359 900 Kč

S loňským faceliftem se avantgardní Citroën proměnil z SUV na kompaktní hatchback a nahradil tak klasickou C4. Cactus s tříválcem 1.2 PureTech o výkonu 81 kW a šestistupňovou manuální převodovkou začíná na 359 900 korunách (za stejnou cenu lze pořídit ze skladových zásob i verzi plnící pouze normu Euro 6.1).

Výbava Feel je sice také skoupá na bezpečnostní asistenty, má ale manuální klimatizaci, rádio s dotykovým displejem a tlačítky na koženém volantu, tempomat, zadní parkovací senzory nebo mlhovky. Elektrická jsou ovšem pouze přední okna - vzadu se nachází jen výklopná skla.

 

Právě se děje

Další zprávy