Kompletní desítka nejdostupnějších kompaktů na trhu. Škoda Rapid není nejlevnější

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 9. 2018 6:02
Tradiční automobilové kategorie začínají pomalu ustupovat boomu SUV. Jednou z mála výjimek jsou kompaktní hatchbacky, které mají svou pozici v celé Evropě zatím prakticky neotřesitelnou. Nedávno navíc Focusu a spol. přibyl těžký konkurent v podobě nové Kie Ceed. Ta se svou cenou zařadila mezi dostupnější hatchbacky nižší střední třídy. Jak moc levná je, se podívejte do přehledu deseti nejlevnějších kompaktů na českém trhu. Ani jeden přitom nestojí více než 400 tisíc korun.

Kompletní přehled vozů nižší střední třídy všech karoserií s cenou do 350 tisíc korun najdete zde.

8. Renault Mégane - 364 900 Kč

Renault Mégane je jedním z aut, která doplatila na příchod nové emisní normy. Spolu se zavedením zmodernizované 1.3 TCe o výkonu 75 kW stoupla cena na 364 900 korun. Kdysi základní atmosférická šestnáctistovka SCe totiž z nabídky vypadla, čímž došlo i ke zvýšení startovací ceny. Dodejme ještě, že k motoru se váže šestistupňová manuální převodovka.

Výbava Life potom není ani nijak extra bohatá - obsahuje manuální klimatizaci, tempomat, rádio s ovládáním pod volantem či elektrická okna vpředu i vzadu. Na bezpečnostní asistenty modernějších konkurentů ale může francouzský model v nejnižší výbavě a bez příplatku zapomenout.

 

Právě se děje

Další zprávy