Deset nejhorších míst pražské dopravy. Tady řidiči každý den přichází o nervy nebo riskují nehodu

Deset nejhorších míst pražské dopravy. Tady řidiči každý den přichází o nervy nebo riskují nehodu
Výjezd z Karlína (Pernerova) - Semafor očividně nestíhá odbavovat řidiče, čeká se tu dlouho i mimo špičku. Zelená totiž trvá jen několik sekund. Přidají-li se k tomu chodci a hlavně autobusy vyjíždějící z nádraží Florenc, kterým musí řidiči dát přednost, projede na zelenou třeba jen jediné auto. Kolona se táhne i několik bloků do Karlína. Frustrace řidičů je zde vysoká a ten, který na světle jen na sekundu zaspí, schytá naštvané troubení.
U Bulhara - Jen kousek od Karlína se nachází jedna z nejotřesnějších pražských křižovatek. Kříží se tu proudy aut z magistrály, z centra, ze Žižkova a Vinohrad. Naprogramovat semafory určitě dalo hodně práce. Řidiči jsou ale stejně vystresovaní. To se projevuje tak, že lidé jedoucí ze Seifertovy ulice často ignorují padnoucí červenou a hrozí střet s vozy z Husitské, které se právě rozjíždějí. Lidé sjíždějící z magistrály směrem na Žižkov se zase přímo v křižovatce mačkají ze dvou pruhů do jednoho. Klaksony a nadávky proto někdy vystřídá skřípění plechu.
Plzeňská - Nedávná rekonstrukce zavařila řidičům i lidem zde žijícím. Zatímco před opravou odváděly z centra města auta dva pruhy, teď se levý v několika místech proměnil na odbočovací přes koleje vlevo. Jeho využití je minimální, zato v pravém pruhu nově vznikají velké kolony. Radost z toho nemají ani řidiči, ani lidé bydlící v této už tak špinavé části Prahy.
Nájezd do tunelu (Plzeňská, Radlická) - Tunel Blanka láká řidiče, aby ho využili při cestě z centra směrem na sever. Nájezd do tunelu pražského okruhu je ale na Smíchově naprosto nepoužitelný. Auta jedoucí po Plzeňské dolů musí totiž čekat na krátkém semaforu kvůli odbočení vlevo. Cestu ještě kříží tramvaj. Proto na něm zelená trvá jen chvíli. Nově tak vzniká dlouhý štrúdl aut a čekací doba je neúnosně dlouhá. Chytří už vědí, že je jednodušší pokračovat po Radlické vpravo a najet do tunelu až za Bieblovou, i když si zajedou.
Foto: Economia
Jan Markovič Jan Markovič
14. 4. 2016 9:50
Dlouhé čekání, frustrace, nehody. To vše přináší každodenní jezdění autem po velkoměstě. Určitě by ale ubylo nepříjemných situací, kdyby se při plánování komunikací a křižovatek víc přemýšlelo. Semafory s nekonečnou červenou a zelenou, která trvá pár vteřin, překombinované křižovatky nebo nedořešené výjezdy z okruhu vyžadují pevné nervy. Vytipovali jsme 10 nejhorších míst v Praze, kde je řidičům opravdu úzko.

Máte ve svém okolí podobně nebezpečná nebo špatně řešená místa v dopravě? Pošlete nám tipy na e-mail: [email protected]

 

Právě se děje

Další zprávy