Aukro chce letos navýšit obrat až na 1,9 miliardy korun, bude víc sázet na aukce

ČTK ČTK
10. 6. 2019 12:43
Největší český aukční portál Aukro.cz letos očekává zvýšení obratu na 1,8 až 1,9 miliardy korun, tedy až o čtvrtinu z loňských 1,5 miliardy Kč. Řekl výkonný ředitel firmy Lumír Kunz. Společnost rovněž očekává růst návštěvnosti o 50 procent.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: iStock

Do Aukra nedávno vstoupil strategický investor Pale Fire Capital, což je skupina soustředěná kolem internetových podnikatelů Jana Barty, Dušana Šenkypla a Davida Holého. Za 59 procent ve firmě zaplatili přes 100 milionů korun. Zbylých 41 procent drží investiční skupina Leverage.

"Minulé léto jsme si revidovali strategii a dospěli k závěru, že se chceme vrátit k podstatě Aukra, a tou jsou aukce. Větší orientace na retailového uživatele," uvedl Kunz. Dále chce firma změnit práci s e-shopy a dalšími prodejci, kdy by se použité, lehce poškozené a rozbalené zboží dávalo do aukce, nikoli do pevných cen "kup teď". "Všechny aktivity a kroky se budou odvíjet od této strategie," uvedl Kunz.

Velký potenciál je podle Kunze také v kategoriích sběratelství, starožitnictví a umění, ve kterých je už nyní Aukro silné.

Aukro je se svými čtyřmi miliony registrovanými uživateli největší aukční online tržiště v ČR. Celkem se od roku 2003 přes Aukro prodalo 73 milionů kusů zboží za 40 miliard korun. Orientuje se na aukce i prodej a nákup za pevné ceny. V současnosti poskytuje své služby jak pro veřejnost, tak profesionálním obchodníkům a firmám.

 

Právě se děje

Další zprávy