Toyen, Mucha, Preisler. Jarní aukce v Mánesu nabídne unikátní umělecká díla

Kateřina Hovorková Kateřina Hovorková - za podpory: loos gallery logo
10. 4. 2021 17:00
Přes 140 uměleckých děl se objeví v nabídce jarní aukce síně Adolf Loos Apartment and Gallery. Na prodej budou levnější položky stejně jako díla mimořádné hodnoty. Podívejte se na nejzajímavější "kousky", o které se budou sběratelé zřejmě přetahovat.
Theodor Pištěk, Jam Session, 1958, olej na plátně, 70 x 90 cm, signováno a datováno. Vyvolávací cena je 500 tisíc korun, odhadní cena od 1 do 2 milionů korun.
Theodor Pištěk, Jam Session, 1958, olej na plátně, 70 x 90 cm, signováno a datováno. Vyvolávací cena je 500 tisíc korun, odhadní cena od 1 do 2 milionů korun. | Foto: Adolf Loos Apartment and Gallery.

Aukce se uskuteční v neděli 18. dubna od 14 hodin v pražském Mánesu.

"Osobní účast dražitelů na aukci pravděpodobně nebude možná. Vše však bude záviset na nařízeních vlády platných v den konání aukce. Zájemci mohou využít klasickou aukci po telefonu nebo aukci na takzvaný písemný limit, kdy se mohou k účasti v aukci zaregistrovat na stránkách galerie stažením příslušných plných mocí. Nově také nabízíme aukci on-line přes český i zahraniční portál - livebid.cz a invaluable.com. Po zaregistrování může zájemce sledovat aukci živě z pohodlí a bezpečí domova," říká Aneta Kopecká z Adolf Loos Apartment and Gallery.

I obchod s uměním se přizpůsobil koronavirové době. Pandemie urychlila to, k čemu se obchod s uměním blížil - právě k on-line prodejům. Je to cesta, jak se v době uzavřených sálů a propadů tržeb dostat k zákazníkům.

Aneta Kopecká doplňuje, že dražené předměty si lze prohlédnout v rámci předaukční výstavy, která se koná každý den včetně víkendů od 10 do 18 hodin v malé výstavní síni v Mánesu po předchozí domluvě. Na webových stránkách jsou díla vystavena virtuálně, u některých aukčních položek jsou i krátká videa. Galerie poskytuje jako jediná v České republice doživotní záruku pravosti nabízených uměleckých děl.

  • Na následujících kartách se podíváte na mimořádná díla, která aukce nabízí. Je mezi nimi například vzácný obraz od Toyen, olejomalby Jana Preislera, Alfonse Muchy či francouzského umělce Bernarda Buffeta. 
 

Právě se děje

Další zprávy