Apple představil soupravu pro rozšířenou virtuální realitu, cena je astronomická

ČTK ČTK
5. 6. 2023 21:35
Americká technologická společnost Apple představila dlouho očekávanou soupravu pro rozšířenou virtuální realitu Apple Vision Pro. Podle agentury Reuters jde o první velký vstup firmy do nové produktové kategorie od představení chytrých hodinek Apple Watch před devíti lety.

Společnost Apple je známá zejména svými chytrými telefony iPhone. Soupravu Apple Vision Pro firma představila v rámci své výroční konference pro vývojáře. Souprava je vybavena mimo jiné kamerovým a mikrofonovým systémem, který umožňuje vytvářet trojrozměrná videa a fotografie.

Cena soupravy bude začínat na 3499 dolarech (zhruba 77 000 korun), začátkem příštího roku se zařízení začne prodávat ve Spojených státech a následně i v dalších zemích. Podle agentury AP je vzhledem k vysoké ceně pravděpodobné, že Apple Vision Pro osloví pouze omezený okruh zákazníků.

Akcie společnosti Apple si před představením soupravy Apple Vision Pro připisovaly zhruba dvě procenta a vyšplhaly se na nové rekordní maximum. Po prezentaci soupravy však mírně oslabovaly.

 

Právě se děje

Další zprávy