Foto: Novinky Applu pod drobnohledem - iPhone vydrží polití pivem, hodinky změří EKG

Klikněte pro vstup do galerie.
Apple na své prezentaci představil trojici nových mobilních telefonů a novou řadu chytrých hodinek. Design telefonů je téměř identický s iPhonem X, k dispozici je ale nová zlatá barva a změnily se i vnitřní parametry - telefony vydrží ponor do hloubky až 2 metry nebo polití pivem a dalšími tekutinami.
Apple vedle menší verze s úhlopříčkou 5,8" začne prodávat také variantu Max, která má obrazovku s úhlopříčkou 6,5". iPhone Xs max je tak větší než například Galaxy Note 9 od Samsungu. Oba iPhony řady Xs mají duální fotoaparát s novým snímačem, který je schopný zachytit větší množství světla bez zvýšení hladiny šumu na výsledných obrázcích. 

Třetím novým iPhonem je model iPhone Xr, který má oslovit spořivější zákazníky. Od dražších modelů se liší technologií displeje a výbavou. iPhone Xr používá 6.1" LCD panel s nižším rozlišením 1792 x 828 s označením Liquid Retina.
Apple k novým telefonům přestane dodávat adaptéry potřebné k zapojení tradičních sluchátek s 3,5mm konektorem, v balení nebude ani nový výkonnější napájecí adaptér, který je potřeba k využití funkce rychlého dobíjení nových iPhonů. Audio adaptér i rychlonabíječku Apple prodává samostatně.
iPhone Xs v základní verzi bude stát 29 990 korun, verze iPhone Xs Max bude o deset procent dražší. Levnější iPhone Xr bude stát 22 490 korun.
Foto: Reuters
on Otakar Schön, on
13. 9. 2018 10:14
Apple představil v Kalifornii tři nové mobilní telefony a chytré hodinky. Telefony jsou nově například odolné proti polití, u hodinek se o 30 procent zvětšil displej.

Cupertino - Americký gigant Apple představil v noci na čtvrtek trojici nových iPhonů i novou generaci chytrých hodinek. Nové telefony se mohou pyšnit výkonnějším procesorem i lepší ochranou proti pádu a polití vodou. Největší změnou je však výrazně vyšší cena. Podrobnosti najdete ve fotogalerii.

 

Právě se děje

Další zprávy