Konkurence pro Tesco a další britské řetězce: Amazon začne prodávat čerstvé potraviny

ČTK ČTK
29. 2. 2016 11:33
Amazon se na spolupráci dohodl s britským maloobchodním řetězcem Morrisons. Analytici upozorňují, že expanze Amazonu by mohla ještě více zasáhnout zavedené britské řetězce jako Tesco či Asda, které se potýkají s expanzí německých diskontních prodejců Aldi a Lidl.
Foto: Jan Schejbal

Londýn - Největší internetový obchod na světě Amazon vstoupí na britský trh s čerstvými potravinami. Umožní mu to dohoda s britským maloobchodním řetězcem Morrisons - ten bude potraviny zákazníkům Amazonu dodávat.

Zákazníci Amazonu, kteří mají předplacené služby Prime Now a Pantry, získají v následujících měsících přístup k mraženým výrobkům a čerstvým potravinám v nabídce Morrisons. Stejně tak budou moct nakupovat zboží, které lze uchovávat při pokojové teplotě, uvedl maloobchodní řetězec.

Amazon už v listopadu začal v Británii prodávat balené potraviny. Nabídku mohli využívat členové jeho předplatitelské služby Amazon Prime. Čerstvé potraviny ale tehdy v nabídce nebyly.

Analytici upozorňují, že expanze Amazonu by mohla ještě více zasáhnout zavedené britské řetězce jako Tesco či Asda, které se potýkají s expanzí německých diskontních prodejců Aldi a Lidl. Tržby obchodních řetězců v poslední době sráží i to, že zákazníci stále častěji nakupují přes internet nebo chodí na nákupy do menších prodejen. 

Morrisons, který je čtvrtým největším řetězcem supermarketů v Británii, v pondělí kromě toho oznámil, že bude pokračovat v rozšiřování své vlastní služby internetového prodeje. Tu provozuje s partnerem Ocado.

 

Právě se děje

Další zprávy