Amazon v Česku navyšuje mzdy. Skladníkům dá 182 korun za hodinu

Ekonomika Ekonomika
22. 7. 2021 13:33
Internetový gigant Amazon v Česku před prodejní špičkou zvýší mzdy stálým i sezonním zaměstnancům. Na vstupních pozicích narostou od srpna o více než 13 procent na 182 korun za hodinu, u vedoucích pozic pak na 225 korun. Zaměstnanci Amazonu mají dále nárok na měsíční bonus ve výši až 10 procent. Informovala o tom firma ve svém prohlášení.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Jakub Plíhal

Společně s docházkovým bonusem si podle firmy zaměstnanci na vstupních pozicích vydělají mezi 32 411 až 34 726 korunami hrubého za měsíc, vedoucí týmů pak od 40 068 do 42 739 Kč v závislosti na délce praxe.

"V Amazonu nabízíme konkurenceschopné mzdy a velmi atraktivní benefity, přičemž naše mzdy každoročně revidujeme," uvedl generální manažer Amazon Česká republika Michal Šmíd. 

"Vedle vysoce konkurenceschopné mzdy nabízí Amazon také atraktivní benefity zahrnující dotované stravování a dopravu do zaměstnání zdarma, a také inovativní vzdělávací program Career Choice, v rámci kterého hradíme zaměstnancům v průběhu čtyř let až 120 tisíc korun, abychom jednotlivcům pomohli rozšiřovat kariérní možnosti ať už v rámci společnosti, nebo mimo ni," dodává HR manažerka Zuzana Zajacová.

Distribuční centrum Amazonu bylo otevřeno v roce 2015. Budova v současnosti zaměstnává téměř čtyři tisíce stálých pracovníků. Firma v poslední době celosvětově těží ze silného růstu zájmu lidí o nákupy prostřednictvím internetu, který je důsledkem pandemie.

V letošním prvním čtvrtletí Amazon více než ztrojnásobil čistý zisk na rekordních 8,1 miliardy dolarů (171 miliard Kč) z 2,5 miliardy dolarů před rokem. Vykázal tak rekordní zisk již čtvrté čtvrtletí za sebou. Čtvrtletní tržby společnosti se meziročně zvýšily o 44 procent na 108,52 miliardy dolarů. 

Například v USA a Kanadě Amazon již v květnu oznámil, že poptává na 75 tisíc nových zaměstnanců. Nábor se týká především míst v rozvážce zboží a ve skladech. Průměrná počáteční mzda nových zaměstnanců bude činit 17 dolarů (zhruba 360 Kč) na hodinu, uvedl server CNBC.

 

Právě se děje

Další zprávy