Amazon zvažuje, že v Německu otevře kamenné obchody. Je však v konfliktu s odboráři

ČTK ČTK
6. 1. 2020 11:45
Americký internetový prodejce Amazon.com zvažuje, že otevře v Německu kamenné obchody. Řekl to šéf německých operací Amazonu Ralf Kleber v rozhovoru s listem Welt am Sonntag, žádné další detaily však neposkytl. Německo je po Spojených státech druhým největším trhem Amazonu.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Reuters

Amazon má v současnosti kamenné obchody v USA a v Británii. Jsou mezi nimi řetězec supermarketů pod značkou Whole Foods a obchody s potravinami bez pokladen Amazon Go. Firma také oznámila, že v USA plánuje nový řetězec supermarketů, napsaly agentury Bloomberg a Reuters.

"Faktem je, že víme, že zákazníci nakupují offline a mají rádi rozmanitost," řekl Kleber. Zatím se však nechtěl vyjádřit ke konkrétním cílům ani termínu, kdy by mohl být otevřen první obchod. V Německu zatím Amazon v kamenných obchodech působil jen formou tzv. pop-up obchodů, otevíraných jen na určité časové období.

Kleber v rozhovoru také kategoricky odmítl spolupráci s odborovou organizací Ver.di při jednání o mzdách a pracovních podmínkách. "Je potřeba se zbavit myšlenky, že je možné být sociálně spravedlivým zaměstnavatelem, jen když patříte k určitému sdružení," prohlásil Kleber.

Amazon v Německu má vlastní zaměstnaneckou radu. "Nabízíme dobré příležitosti vzdělávání a kariéry a platíme slušné platy," dodal. Loni se počet stálých zaměstnanců v Německu zvýšil o 2800 na více než 20 000.

Video: Amazon testuje nové autonomní vozítko pro přepravu zboží

Amazon testuje nové autonomní vozítko pro přepravu zboží | Video: Amazon
 

Právě se děje

Další zprávy