Amazon může stavět u Dobrovíze. Kraj zamítl odvolání

ČTK ČTK
12. 3. 2014 16:54
Středočeský kraj zamítl dvě odvolání proti stavbě distribučních hal společnosti, zastupitelé Dobrovíze navíc už v únoru schválili dohodu s Amazonem.
Sklad Amazonu u obce Dobrovíz.
Sklad Amazonu u obce Dobrovíz. | Foto: Profimédia

Dobrovíz - Středočeský krajský úřad zamítl dvě odvolání proti stavbě distribučních hal Amazonu na pozemcích obce Dobrovíz, takže tam americká internetová firma může stavět.

Odvolání proti rozhodnutí stavebního úřadu Hostivice podala obec Dobrovíz a občanské sdružení Občané pro Dobrovíz loni v prosinci.

Rozhodnutí je zveřejněno na úřední desce města Hostivice. Zdejší stavební úřad loni v prosinci povolil změnu územního rozhodnutí kvůli umístění distribučního centra.

"V současné době jistě mnoho lidí bez práce ocení nabídku až 3000 pracovních míst, se kterými projekt počítá," uvedl dnes středočeský hejtman Josef Řihák (ČSSD).

Rozhodnutí kraje lze ještě napadnout žalobou u krajského soudu nebo podat podnět na přezkum na ministerstvo pro místní rozvoj.

Brno hlasuje v pátek

Zastupitelé Dobrovíze v únoru těsně schválili memorandum o spolupráci a smlouvu s developerem, který chce distribuční centrum pro Amazon vybudovat. K memorandu pro přípravu a podporu projektu společnosti Amazon v Dobrovízi se v lednu připojil Středočeský kraj.

Výstavba haly v Dobrovízi a další u Brna má začít co nejdříve. Každá má mít rozlohu 95 000 metrů čtverečních a práci v každé z nich má najít nejméně 1500 lidí, v předvánoční špičce ještě více. V Brně budou o stavbě haly rozhodovat v pátek městští zastupitelé.

Amazon je největším a jedním z nejstarších internetových obchodů na světě. Jeff Bezos firmu založil v roce 1994 a stále ji vede. Svou činnost na internetu Amazon zahájil v červenci 1995 a nyní zaměstnává 97 000 lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy