Amazon chystá neomezené přehrávání hudby. Má být levnější než konkurence

ČTK ČTK
23. 8. 2016 11:26
Služba by za nižší cenu měla fungovat jen pro zařízení Echo od Amazonu. Měla by být levnější oproti službám od Applu či Spotify. Firma vedle této novinky hodlá spustit i službu, která by fungovala na všech dalších zařízeních včetně mobilních telefonů. Ta má stát dvakrát tolik.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Shutterstock

Seattle – Americký internetový obchod Amazon chystá novou hudební službu, která umožní neomezené přehrávání písniček za měsíční paušální poplatek kolem pěti dolarů (119 Kč). S odvoláním na zdroje z odvětví to uvedl technologický server Recode. Poplatek by byl poloviční ve srovnání s podobnými službami, které nabízí Apple či Spotify. Služba Amazonu však podle zdrojů bude fungovat pouze na jeho zařízeních Echo.

Zdroje také tvrdí, že Amazon hodlá spustit i službu, která by fungovala na všech zařízeních, tedy například na mobilních telefonech. Ta by ale měla stát deset dolarů měsíčně. Amazon by obě služby chtěl spustit už v září, ještě však nedokončil smlouvy s předními hudebními vydavatelstvími. Jedním ze sporných bodů je prý to, zda bude levnější služba stát čtyři, nebo pět dolarů měsíčně.

Amazon podle serveru The Information doufá, že letos prodá tři miliony chytrých reproduktorů Echo, které uvedl na trh loni. Napřesrok by firma chtěla prodej přístrojů Echo zvýšit až na deset milionů kusů.

Amazon je největším internetovým obchodem na světě. Loni v září otevřel distribuční centrum v Dobrovízi u Prahy.

 

Právě se děje

Další zprávy