Airbnb dál proniká do hotelnictví. V New Yorku nabídne speciální hotelové pokoje

ČTK ČTK
29. 4. 2019 10:38
Mezinárodní internetový zprostředkovatel turistických pronájmů Airbnb ve spolupráci s newyorskou realitní společností RXR Realty hodlá převést část komerčních nemovitostí v New Yorku na "novou kategorii městského ubytování". Jsou to v podstatě hotelové pokoje rozšířené o obývací pokoj a kuchyň, které lze rezervovat pouze prostřednictvím platformy Airbnb. Projekt znamená dosud největší krok Airbnb do sféry tradičních hotelových služeb, napsal server televize CNBC.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: iStock

Projekt bude zahájen na věhlasném náměstí Rockefeller Plaza na Manhattanu, kde bude deset pater přestavěno na luxusní apartmány. V jednání jsou další nemovitosti včetně některých v komplexu Brooklyn Navy Yard. New York je pro Airbnb největším trhem ve Spojených státech.

Společnost Airbnb už dříve spolupracovala s developery na bytových komplexech své značky, ale nyní poprvé pracuje na ubytování hotelového stylu. Airbnb a RXR Realty v prohlášení uvedly, že developer RXR bude odpovídat za provedení projektu a Airbnb za pronájmy. Každodenní správu přenechají třetí straně.

Firma v posledních letech rozšířila svou nabídku o ubytování v takzvaných butikových hotelech. To jsou útulné, neuniformní hotýlky, které se často nacházejí v historických centrech nebo v rekonstruovaných historických budovách.

V březnu firma oznámila plán na převzetí hotelového rezervačního systému HotelTonight, aby do své platformy přinesla další možnosti a lépe konkurovala tradičním hotelovým řetězcům.

Spoluzakladatel Airbnb Nathan Blecharczyk před časem uvedl, že společnost podniká kroky, aby letos vstoupila na akciovou burzu. Tento krok ale podle něho udělá možná i později, až bude "špičkovou značkou".

 

Právě se děje

Další zprávy