Foto: Emirates ukázaly novou první třídu. Kabinky se inspirovaly auty Mercedes

Foto: Emirates ukázaly novou první třídu. Kabinky se inspirovaly auty Mercedes
Nové kabinky jsou prostornější než ty původní. Zatímco dříve jich v letadlech Boeing 777 bylo osm, nově jich je jen šest. Každá měří 40 čtverečních stop (přes 12 m2) a má posuvné dveře. Barvy kabinek jsou krémově šedé.
Pohodlí uvnitř vytvoří kožené křeslo, které představuje zároveň postel. Nastavit ho jde do tzv. polohy nulová gravitace, tedy do takové, v níž se pasažér cítí jako ve stavu beztíže. Cestující se bude moci kochat cestou buď pohledem ven z okének, anebo se dívat na televizi s obrazovkou 32 palců (81,3 cm).
Skříňky u stropu slouží k uložení oblečení, knih a dalších drobných nezbytností, bez kterých nelze spokojeně cestovat. Větší skříň po straně slouží na pověšení dámských večerních rób či pánských obleků. Večeři na přání naservíruje personál na polohovací stolek. Dle přání přinese luxusní vína, šampaňské či prvotřídní alkohol.
Sklo vpletené do podoby stromu v panelech spolu s jemnými bílošedivými tóny a tlumivě bílým osvětlením mají navozovat pocit vzdušnosti a lehkosti.
Foto: www.emirates.com
Reuters Iva Špačková Reuters, Iva Špačková
13. 11. 2017 11:39
Dubajská letecká společnost Emirates představila na aerosalonu v Dubaji nový luxus v létání. Pasažéři první třídy se mohou těšit na futuristické kabinky, jejichž design je vytvořen po vzoru vnitřků luxusních aut Mercedes-Benz. Podívejte se, jak budou moci už od prosince při cestě odpočívat boháči.
 

Právě se děje

Další zprávy