Na pivo jen s tabulkou. Absurditou roku je bizarní DPH, děsí ovšem i ostatní nominace

Ekonomika Ekonomika
Aktualizováno 14. 6. 2020 16:50
Letošní ročník ankety Absurdita roku ovlivnila koronavirová pandemie, která přinesla také řadu těžko pochopitelných administrativních opatření. Polovina letošních nominací se proto vztahovala právě k nařízením přijatým v této souvislosti. Přesto si své místo na slunci dokázala vybojovat trojjediná sazba DPH na pivo. Podívejte se na nominované i výsledky ankety podrobněji.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Thinkstock

2. místo - Potvrzení o uzavření školy

Rodiče z řad živnostníků nad některými nápady ze strany státu nestačili kroutit hlavou. Řada z nich se totiž setkala s vrácenou žádostí o ošetřovné, kterou ministerstvo průmyslu, jenž je příslušné pro posouzení žádosti, vrátilo zpět k doplnění.

Jako problém byla uvedena věta, že žadatel nedoložil potvrzení o uzavření školy - i když každé malé dítě po celé republice ví, že školy jsou uzavřené. Žadatelé tak byli i po třech týdnech od podání žádosti vyzváni k provedení opravy.

Potvrzení ze školy se podle vysvětlení ministerstva požadovalo kvůli kontrole, bez níž by nebyl k dispozici žádný doklad o tom, že dítě, na které se má ošetřovné pobírat, za běžného stavu do školy chodí.

 

Právě se děje

Další zprávy