YouTube slaví 15 let. Návykový portál změnil svět, "lidové celebrity" chrlí i v Česku

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
13. 2. 2020 12:27
Internetový server YouTube již 15 let spojuje milovníky videí a kreativní tvůrce z celého světa. Kdo ho založil, jak se na něm dají vydělat peníze a jaké fenomény a celebrity pomohla internetová platforma stvořit, ukazuje následující přehled.
Foto: Cartoon Network Česká Republika

Čeští youtubeři - kteří z nich jsou nejsledovanější?

K aktuálně nejsledovanějším českým youtuberům patří Jan Macák vystupující pod přezdívkou MenT, který má přes 1,3 milionu odběratelů a zaměřuje se především na let´s play videa, stejně jako youtuber vystupují pod přezdívkou Gejmr, který dosáhl 1,15 milionu odběratelů.

Mezi populární české youtubery patří také Karel Kovář alias Kovy (789.000 odběratelů), který je držitelem několika ocenění pro osobnost českého internetu a v loňském roce se zúčastnil zábavního tanečního pořadu StarDance.

Úspěch má i Karel Macák alias FattyPillow (726 000 odběratelů), který se ale zaměřuje především na streamovací platformu pro živé vysílání Twitch či Nikola Čechová alias Shopaholic Nicol (468 000 odběratelů), která je dvojnásobnou videoblogerkou roku a také držitelkou ceny Czech Social Awards a věnuje se i moderování v televizi.

 

Právě se děje

Další zprávy