Ochutnejte Zemi živitelku, od prasete až k Vitaminátoru

Ochutnejte Zemi živitelku, od prasete až k Vitaminátoru
Letošní novinka: výherci soutěže Regionální potravina. V pavilonu R3 vás přivítají stlučeným máslem z jižních Čech. Čerstvý chléb z místní pekárny, bylinky ze zahrádky, jen sůl (možná) z Jadranu? Lahodné.
Moravskoslezský kraj: šťáva ze zelí či brokolice, z řepy nebo z mrkve. Produkt z Fryčovic. Není z biopotravin, zato neobsahuje konzervanty ani cukr nebo jiná sladidla, a prodává se i ve velkých řetězcích. Ne tak lahodné, ale zdravé.
Ústecký kraj: mléčné výrobky z vlastní farmy v Držovicích.Zásadně bio - žádná chemie pro ošetřování půdy, rostlin ani zvířat. Zdravé i chutné.
Jihočeský kraj, mimo soutěž: vykostěné sele naplněné klobásou a šunkou a vyuzené na bukových pilinách. Ne tak zdravé, ale...
Foto: Jan Langer
Jan Langer
27. 8. 2010 13:42

37. ročník mezinárodního agrosalonu v Českých Budějovicích nabízí letos vedle tradičního programu pavilon regionálních potravin, ve kterých představuje krajové speciality z celé České republiky.

Proč kupovat holandské sýry, francouzská vína nebo džus z exotického ovoce a nepodpořit raději jihočeské sýry, moravská vína a přírodní domácí mošt z patentovaného Vitaminátoru?

 

Právě se děje

Další zprávy