Žiju s přítelkyní, přiznal Topolánek

Redakce DOM
5. 1. 2007 16:58
Praha - Premiér Mirek Topolánek přiznal, že krize v jeho rodině trvá. V době, kdy sestavuje vládu, se odstěhoval od maželky k přítelkyni.
Poslankyně ODS Lucie Talmanová.
Poslankyně ODS Lucie Talmanová. | Foto: ODS

V souvislostech
Autor fotografie: Ludvík Hradilek

Topolánek vydal veřejné prohlášení, v němž uvedl, že už nebydlí se svou manželkou Pavlou. "Došlo tedy k odluce. V současné době přechodně bydlím se svojí partnerkou Lucií Talmanovou," napsal Topolánek.

Premiér tak reagoval na situaci, která nastala po jeho vystoupení ve středečním pořadu Frekvence 1, kde komentoval informace o těhotenství poslankyně Talmanové. S touto političkou ODS udržuje šéf strany od léta vztah.

Talmanová příchod dítěte nevylučuje, Topolánek pak rádiu řekl, že "by to bylo hezké".

Dál se ke svému osobnímu životu odmítl vyjádřit. Ani dnes informace o případném otcovství nepovrdil. "Jde výlučně o její záležitost a téma, které je ve slušné společnosti neveřejné."

Na konkrétní dotaz deníku Aktuálně.cz, zda je otcem dítěte, pak už včera premiér prostřednictvím svého mluvčího Martina Schmarcze vzkázal, že si hodlá bránit zbytky svého soukromí.

"K otázkám tohoto typu se nebude vyjadřovat," řekl Schmarcz. "Nedotýká se to jeho politické práce a funkce premiéra. A neovlivňuje to jeho výkon."

Pavla Topolánková pak ČTK řekla: "Ať se rozhodne jakkoli, přeji mu, aby svého rozhodnutí nelitoval. Lucii Talmanové přeji zdravé dítě," napsala v SMS zprávě.

Dodala, že pro ni osobně byly poslední měsíce velmi těžké. "A prosím média, aby brala ohled na fakt, že se velmi a obyčejně lidsky trápím," uvedla.

Mimomanželské aktivity politiků nejsou - narozdíl třeba od Velké Británie - v Česku žádným problémem pro politickou kariéru. Průzkumy, které zveřejnila některá bulvární média, ukázaly, že "přistižení" politici naopak získávají sympatie veřejnosti. Těm, které by vztah s poslankyní Talmanovou mohl vadit, se Topolánek omluvil. "Tato situace jistě není standardní, omlouvám se všem, které tento stav věcí netěší," napsal.

 

Právě se děje

Další zprávy