Zeman za největší úspěch považuje konec Nečase, chyby neřekl

ČTK ČTK
30. 8. 2015 18:42
V polovině pětiletého mandátu, který připadá na 8. září, se český prezident až na neuropatii dolních končetin cítí zdravotně v pořádku, uvedl v nedělním rozhovoru.
Miloš Zeman bude 8. září v polovině pětiletého mandátu.
Miloš Zeman bude 8. září v polovině pětiletého mandátu. | Foto: Ludvík Hradilek

Lány/Praha - Miloš Zeman za svůj dosud největší úspěch v prezidentském úřadě považuje to, že zabránil pokračování vlády Petra Nečase (ODS), která podle něj byla neschopná a brzdila ekonomický vývoj země.

V nedělním rozhovoru pro rozhlasovou stanici Frekvence 1 prohlásil, že své chyby jmenovat nebude, hodnocení prý zatím nechává na druhých. Každý člověk má podle něj snahu vlastní omyly zamlčovat nebo zlehčovat.

V polovině pětiletého mandátu, který připadá na 8. září, se až na neuropatii dolních končetin cítí zdravotně v pořádku. Připustil, že kvůli necitlivým nohám od kotníků dolů neustále zakopává a padá ze schodů. "Takže jsem považován za notorického opilce," poznamenal Zeman.

I když neuropatie není vyléčitelná, na zmírnění bolestí bere léky. "Kdyby šlo jenom o zdraví, tak v tom žádný větší problém není," odpověděl na otázku, zda se cítí zdravotně fit pro kandidaturu i ve druhém volebním období.

Po dvou a půl letech na Pražském hradě nechtěl Zeman sám sebe známkovat, hodnotit se prý bude až poté, co mu v roce 2018 vyprší mandát.

Vymyslel si epitaf

Během letošní dovolené si český prezident vymyslel nápis na vlastní náhrobní kámen, na což je prý patřičně hrdý. "Zde leží člověk, který každého blbce rozzuřil do nepříčetnosti," zní Zemanův epitaf, o němž hovořil v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Frekvence 1.

Během volných dní si podle svých slov uvědomil, že brzy oslaví 71. narozeniny, a protože průměrný český muž se dožije 75 let, vymyslel epitaf, který bude jeho posledním bonmotem, uvedl.

Za blbce český prezident nepovažuje člověka s opačným názorem, ale toho, kdo názor nemá a jenom nadává. Stačí se projít internetovým světem a člověk zjistí, že blbců je hodně, dodal Zeman.

Prezident porušil za polovinu svého mandátu poměrně hodně slibů, ze svého příjmu například reálně posílá do fondu na umoření státního dluhu jen šestinu, říká Jan Tvrdoň z Demagog.cz. | Video: Daniela Drtinová
 

Právě se děje

Další zprávy