Zeman s LIDEM jednat nebude. Nejsou legitimní stranou

Sandra Štefaniková Sandra Štefaniková
4. 2. 2013 15:11
Předseda SPOZ Vratislav Mynář vzkázal, že strana "neprošla peklem voleb"
Miloš Zeman.
Miloš Zeman. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Nastupující prezident Miloš Zeman chystá v nadcházejících dnech kolečko, během něhož se sejde se zástupci parlamentních stran. To se ale nejspíš nebude týkat mladé politické platformy okolo Karolíny Peake.

Podle předsedy Strany práv občanů - zemanovci Vratislava Mynáře si Zeman zástupce její strany LIDEM na setkání nepozve, protože strana "neprošla peklem voleb."

Na Mynářova slova Peake odmítla reagovat. Chce si totiž počkat na oficiální vyjádření nastupujícího prezidenta.

"Nepředpokládám, že předseda politické strany SPOZ je hlavním mluvčím nestranického, přímo zvoleného prezidenta. Nepovažuji tedy za nutné na jeho slova reagovat. Počkám si na vyjádření budoucího prezidenta republiky. Prezidenta nestranného a nadstranického, jak doufám," vzkázala Peake.

Není tajemstvím, že budoucí prezident stranu LIDEM opakovaně kritizoval právě proto, že vznikla až v průběhu volebního období a je tvořena odpadlíky z parlamentní strany Věci Veřejné.

Ve středu se Zeman sejde s Bohuslavem Sobotkou (ČSSD). Lídr opoziční strany již o víkendu zdůraznil, že nejsilnější opoziční strana usiluje o korektní vztahy s nastávající hlavou státu. Ve středu a ve čtvrtek se Zeman sejde také s předsedy TOP 09, VV a KSČM.

 

Právě se děje

Další zprávy