Zeman nechce fanklub, ale podporovat schopné politiky

Domácí Domácí
4. 10. 2008 13:38
Bývalý premiér promluvil na srazu svých přátel
Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Sdružení Přátel Miloše Zemana by podle slov svého objektu zájmu nemělo být ani sdružením politickým, ani nadšeným fanklubem. Miloš Zeman to prohlásil na dnešním setkání v pražském kongresovém centru, kam se sjelo na 600 jeho příznivců. Informoval o tom server České noviny.

Ustavující shromáždění přátel bývalého premiéra a šéfa ČSSD bude podle svého programového prohlášení usilovat o kultivaci veřejného života a šířit Zemanovy názory, po kterých je prý poptávka.

Miloš Zeman ve svém projevu na setkání mluvil o důležitosti podpory schopných komunálních politiků a ne o šedivých myších, kterým jde jen o funkce. Za ně nepřímo označil své nástupce v čele strany: Vladimíra Špidlu a Stanislava Grosse. Varoval také před nebezpečím velké koalice a znovu se zastal modelu opoziční smlouvy: tedy menšinové vlády s tolerancí.  Svou případnou kandidaturu na prezidenta přímo nepotvrdil, ale ani nevyloučil.

K občanskému sdruženi se podle slov jeho předsedy Miroslava Grégra hlásí až tisícovka příznivců. V Praze byli k vidění jak místopředsedkyně Senátu Jana Volfová, František Ringo Čech nebo ústecký předák Jaroslav Foldyna. Zemědělci z filmem proslaveného družstva v Hošticích přijeli do Prahy autobusem Zemák.

Podle Foldynových slov je Zeman jediným možným kandidátem na příštího prezidenta. Poslanec se dnes kromě setkání v kongresovém centru zúčastnil i tradičního pochodu ČSSD na horu Říp.


 

Právě se děje

Další zprávy