Za SPD budou do Senátu kandidovat Jakl či exministr David

ČTK ČTK
31. 7. 2018 14:19
Hnutí Tomia Okamury bude na podzim kandidovat také ve všech 27 senátních obvodech.
Ladislav Jakl.
Ladislav Jakl. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) podalo kandidátky ve 209 obcích a městech. Hnutí Tomia Okamury bude na podzim kandidovat také ve všech 27 senátních obvodech. V Praze 2 nasadí někdejšího ředitele politického odboru kanceláře prezidenta Václava Klause Ladislava Jakla, v obvodu Praha 12 bude usilovat o hlasy bývalý ministr zdravotnictví z vlády Miloše Zemana Ivan David. SPD o tom v úterý informovala v tiskové zprávě.

SPD loni získala 22 mandátů ve sněmovně, v Senátu zatím zastoupená není. "Jakýkoliv zvolený senátor za hnutí SPD bude úspěchem pro prosazování našeho politického programu i v Senátu. Naše přítomnost v Senátu je v současné době nutná pro prosazení našeho politického programu, jako je zákon o referendu či přímá volba a odvolatelnost politiků," uvedla strana v tiskové zprávě.

Hnutí bude v komunálních volbách kandidovat ve všech krajských městech včetně Prahy a ve většině bývalých okresních a statutárních měst. Lídrem kandidátky v hlavním městě je akademik Hynek Beran, v Brně vedoucí katedry dopravy na Báňské univerzitě Ivan Fencl, v Ostravě pak odborník na ochranu životního prostředí Václav Kubín, uvedla SPD.

 

Právě se děje

Další zprávy