Středočeským volebním lídrem ČSSD by měl být Hamáček. V boji o Sněmovnu chce v kraji vyhrát

ČTK ČTK
7. 4. 2017 18:32
Krajský výkonný výbor ČSSD ve Středočeském kraji v pátek navrhl jako lídra do říjnových parlamentních voleb Jana Hamáčka. Na druhém místě je ministryně školství Kateřina Valachová. Na třetí místo je navržen poslanec a vlašimský ekolog Václav Zemek. Pro kandidátku hlasovalo 77 procent přítomných členů. O konečné podobě kandidátky rozhodnou v květnu všichni členové středočeské ČSSD.
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - "Naše kandidátka je silná a vyvážená, naši kandidáti jsou ve svých oblastech zkušenými osobnostmi. Kampaň si odpracujeme s plným nasazením s cílem volby v kraji vyhrát," uvedl předseda středočeské ČSSD a předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček, jenž se stal lídrem středočeské kandidátky ČSSD pro říjnové parlamentní volby.

Hamáček vedl ČSSD ve Středočeském kraji již v minulých volbách do sněmovny. Na druhém místě v roce 2013 byl hutní inženýr Milan Urban, na třetím někdejší nymburský starosta Miloš Petera.

Ve Středočeském kraji se při sněmovních volbách v roce 2013 umístila ČSSD s 18,44 procenta druhá za vítězným ANO, které získalo 20,07 procenta.

Své lídry dosud zveřejnili sociální a občanští demokraté, komunisté, STAN, TOP 09 nebo piráti. Kandidátku středočeské ODS povede její předseda, krajský radní pro školství a poslanec Jan Skopeček. Komunisté nasadí předsedu regionální organizace a poslance Stanislava Grospiče a piráti celostátního lídra Ivana Bartoše. Lídrem společné kandidátky STAN a lidovců má být první místopředseda STAN a náměstek středočeské hejtmanky Vít Rakušan. TOP 09 ve středních Čechách povede předseda strany Miroslav Kalousek.

 

Právě se děje

Další zprávy