Vybíráte premiéra - začíná čtvrtfinále!

Red DOM
22. 5. 2006 18:00
Praha - V hlasovacím souboji o budoucího premiéra začíná čtvrtfinále. Ve hře je posledních osm politiků.

V premiérském Wimbledonu, který pro vás připravuje deník Aktuálně.cz, zatím zůstává ve hře všech pět lídrů současných parlamentních stran. Dva silní politici ale první kolo nepřežili. Petr Hannig (Strana zdravého rozumu) porazil díky vašim hlasům lídra Strany zelených Martina Bursíka. A Jan Kasl z SNK-ED podlehl ve dvou setech Pavlu Dohnalovi, který vede do voleb Moravany.

Nejtvrdší souboj se v prvním kole odehrál mezi Petrem Cibulkou z Pravého bloku a šéfem českých komunistů Vojtěchem Filipem. V neformálním referendu o komunismu nejprve Cibulka jasně vyhrál první set, poměr hlasů v jeho prospěch byl 1016:259. Další postup mu přálo o bezmála osm set lidé více, než Filipovi. Jenže v dalších dvou setech podpora pro Cibulku výrazně poklesla a Filip zápas otočil.

Infobox
Autor fotografie: Martina Běhounková

Infobox

 

 

Mirek Topolánek měl zajištěný postup do čtvrtfinále automaticky. Jeho soupeř Miroslav Tancoš (Romská dem. sociální strana) totiž v úvodní části Wimbledonu vůbec nepřišel k hodinovému on-line rozhovoru se čtenáři. Jejich zápas se tedy odehrál pouze jako exhibice, ale i tak Topolánek s přehledem zvítězil.

Výhodu volného postupu měl i Bohuslav Sobotka zastupující v turnaji ČSSD. Balbínova poetická strana na poslední chvíli před on-line rozhovorem vyměnila svého hráče. V exhibičním utkání ale Sobotka prohrál 0:2 s Ivanem Friedem z Balbínovy poetické strany a nebýt volného postupu, ze hry by již vypadl.

Dramatický zápas se ve čtvrtfinále odehraje ve středu 24. května, kdy proti sobě nastoupí lídr lidovců Miroslav Kalousek a předseda KSČM Vojtěch Filip. Jeden z parlamentních politiků ze hry o premiérské křeslo vypadne...

 

Právě se děje

Další zprávy