Vybírali jste premiéra on-line: 7. díl

28. 3. 2006 15:30
Praha - Ivan Fried byl sedmým z 16 zástupců politických stran, kteří se v březnu a dubnu účastní v deníku Aktuálně.cz on-line rozhovorů se čtenáři.

Pravidla on-line rozhovorů s politiky a celé čtenářské ankety "Vyberte si svého premiéra" najdete ZDE.

Mluvčí Balbínovy poetické strany Ivan Fried při rozhovoru vystřídal původně avizovaného geniálního guvernéra strany Jiřího Hrdinu, který se omluvil s tím, že má divadelní představení.

Hrdina je již druhým volebním lídrem, který nedokázal dodržet slib daný voličům a přijít odpovídat na Vaše otázky.

Recesistická strana, jejíž hlavní sídlo je v Balbínově poetické hospůdce v Praze, vznikla před volbami v roce 2002. Nápad založit stranu prý Hrdina dostal během silvestrovské noci, kdy zjistil, že budou brzo volby a není koho volit.

Ve svých prvních volbách získala strana 0,19 procent hlasů, o dva roky později při volbách do Evropského parlamentu si polepšila na 0,59 procent. Za balbínovce v minulosti kandidoval například Jaroslav Hutka, Jiří Š. Svěrák, Petr Borka nebo Ivan Jirous.

Před letošními volbami na sebe zatím upozornili billboardy, na nichž zesměšňují KDU-ČSL. Lidovci jejich ironické plakáty, na nichž je zobrazen geniální guvernér "balbínovců" Jiří Hrdina společně s šéfem lidovců Miroslavem Kalouskem a textem "Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina", přelepili. Balbínova poetická strana na ně proto podala minulý týden trestní oznámení.

Přečtěte si odpovědi Ivana Frieda:

 

Právě se děje

Další zprávy