Vybírali jste premiéra on-line: 3. díl

14. 3. 2006 16:50
Praha - Petr Cibulka byl dalším z 16 stranických lídrů, kteří se v březnu a dubnu účastní v deníku Aktuálně.cz on-line rozhovorů se čtenáři.

Petr Cibulka povede do voleb Pravý blok. Přesněji - Pravý Blok, stranu za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET.

Infobox

  • narodil se 27. 10. 1950 v Brně
  • maturoval na Střední průmyslové škole stavební, vysokoškolské vzdělání nedokončil z politických důvodů
  • působil v Jazzové sekci, byl signatářem Charty 77, členem VONSu
  • mezi lety 1978 až 1988 byl komunisty pětkrát poslán do vězení
  • od roku 1991 vydává Necenzurované noviny
  • proslavil se vydáním neoficiálních seznamů spolupracovníků StB
  • od roku 2000 je předsedou politické strany Pravý Blok 

Sám Cibulka je pětinásobný politický vězeň, signatář Charty 77 a člen Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných (VONS).

Známé jsou jeho seznamy agentů StB, které zveřejnil na svých stránkách.

Tam také Petr Cibulka například píše: "Slavný 17. listopad 1989 byl od samého počátku komunistický podvod - privatizační puč sovětských represivních složek GRU/KGB a jejich domácích odnoží."

Právě na tento svůj názor byl během on-line rozhovoru mnohokrát tázán.

Odpovídal i na otázky, proč je název jeho partaje tak sáhodlouhý.

Odpověď? "Je vidět, že jste za 17 let zatím nepochopil, v jakém státě dnes žijeme. Je absolutně nemožné pro politickou stranu, která si klade za svůj nejvyšší politický cíl změnit dnešní kriminální poměry, proniknout do oficiálních masmédií. Tím nemá ani žádnou možnost nabídnout občanům - daňovým poplatníkům svůj unikatní program. Právě z důvodu totální masmediální cenzury jsme se rozhodli doplnit náš původní názve Pravý blok o náš základní politický program. Tímto způsobem máme jistotu - jedinou jistotu - že se náš program dostane spolu s volebními lístky do rukou 8,5 mnilionů českých voličů."

Odpověď na všechny otázky, které Petr Cibulka zodpověděl, naleznete ZDE:

Odpovězeno: 14. 03. | 15:13Autor: Kisi

Otázka: Jak byste řešil odvolatelnost poslance ve sněmovně, když do jednoho roku po volbách nesplní co kázal před volbami?

Petr Cibulka: Napřed je třeba dostat se do parlamentu a tam prosadit zákon o odvolacíh volbách. Tento zákon umožní ve většinovém volebním systému, který je zatím v horní komoře parlamentu, v Senátu, velice snadno vyvolat a prosadit odvolací volby, které by měly vést, v případě značné nespokojenopsti voličů, ke snadnému a rychlému odvolání takového poslance. Je třeba současně prosadit, aby obě dvě komory parlamentu měly v politickém systému naprosto stejnou politickou váhu a možnosti a jedna komora byla vždy volena většinově a druhá poměrně. Zákon o odvolacích volbách platí například v USA už od roku 1911. A jsou s ním tam nanejvýš spokojeni.

Odpovězeno: 14. 03. | 15:18Autor: p_m

Otázka: Myslíte si že si někdo bude pamatovat váš sáhodlouhý název strany? Není trochu kontraproduktivní?

Petr Cibulka: Je vidět, že jste za 17 let zatím nepochopil v jakém státě dnes žijeme. Je absolutně nemožné pro polirickou stranu, která si klade za svůj nejvyšší politický cíl změnit dnešní kriminální poměry, ve kterých dnes žijeme, v jejich pravý opak, proniknout do oficiálních masmédií. Tím nemá ani žádnou možnost nabídnout občanům - daňovým poplatníkům ČR svůj unikatní program švýcarské a americké přímé demokracie, který jsmee nazvali NEVĚŘÍTE POLITIKŮM A JEJICH NOVINÁŘŮM? NO KONEČNĚ! VĚŘME SAMI SOBĚ!!! Právě z důvodu totální masmediální cenzury jsme se rozhodli doplnit náš původní názve Pravý blok o náš základní politický program. Tímto způsobem máme jistotu - jedinou jistotu - že se náš program dostane spolu s volebními lístky do rukou 8,5 mnilionů českých voličů. Jiná možnost skutečně neexistuje.

Odpovězeno: 14. 03. | 15:20Autor: Lea

Otázka: Byl jste z prvních kritiků privatizace. Dopadli jsme tak, jak jste předpovídal. Máme zde ekonomicko-politickou-kriminální mafii.

1. Myslíte si, že k částečné nápravě situace prospějí majetková přiznání?

Petr Cibulka: Majetková přiznání od roku 1990 do dnešního dne, prováděná ve třech kolech, tedy napřed pro majetky nad jednu miliardu, pak pro majetky nad sto milionů a nakonec pro majetky nad deset milionů, je jediná možnost, jak se zbavit moci vládnoucích kriminálních elit, která nás dusí a zotročuje.

Odpovězeno: 14. 03. | 15:23Autor: Lea

Otázka: Jaká z dalších kandidujících stran by byla pro vás přijatelná?
Jaký názor máte na polskou PiS, ke které se hlásí ODS?

Petr Cibulka: Na dnešní politické scéně dnes nevidím žádnou politickou stranu, jejíž program by skýtal nadějí, že je schopen změnit dnešní kriminální poměry v jejich pravý opak. Pouze Pravý Blok bojuje za tyto cíle.
PiS je strana, která nás může v mnohém inspirovat. My bohužel nejsme Poláci a nemáme jejich bojovnost. Potěšilo mne, že se k PiS hlásí ODS, protože PiS chce zničit veškerou vládní a jinou kriminalitu, která ničí Polsko. Jsem zvědav, co v tomto směru chce předvést ODS, která je nejvyšším garantem podovodné privatizace národního majetku do komunistickýchj a estébáckých rukou v 90. letech.

Odpovězeno: 14. 03. | 15:27Autor: Lea

Otázka: Jaký máte názor na knihy p. Zemana, o kterých autor tvrdí, že napomohou k sebereflexi ČSSD?
Uznáváte Jaroslava Spurného jako schopného investig. novináře? Jaký názor máte na Respekt?

Petr Cibulka: Miloš Zeman řekl ve svých knihách pouze malý zlomek toho, o čem psali Necenzurované noviny od roku 1990 do dnešního dne, což je pro každého k dipozici na www.cibulka.net. Kdyby Miloš Zeman řekl celou pravdu o 17. listopadu 1989, skončil by podobně jako Milloševič.
Šéf zpravodajství veřejnoprávní ČT Vondáček před dvěma lety prohlásil, že většina novinářů v ČR pracuje pro BIS. Proto za nejlepšími novináři tohoto státu vždy hledejte zdroje, které jsou pro nás ostatní nedostupné. Domnívám se, že celý Respekt je rovněž projekt z této dílny.

Odpovězeno: 14. 03. | 15:30Autor: Petr Ledabyl

Otázka: Vážený pane Petře Cibulko, kde berete tu Vaši jistotu, že 17. listopad byl vlastně pouze komunistický převrat řízený KGB, i když to tak dneska vypadá, myslím, že v tomto nemáte pravdu a je to z Vaší strany pouze populismus, pamatuji ty události a nikdo mne nevedl, či neřídil, jak se mám chovat a je mi líto, že zrovna Vy těchto událostí využíváte ve svůj politický prospěch, sám víte, že nemáte stejně šanci se do parlamentu dostat - viz. zkušenosti z minula?

Petr Cibulka: Každý, kdo má oči a hlavu, by měl už po 17 letech konečně pochopit, že 17. listopad 1989 opravud nebyl žádnou studentskou sametovou protikomunistickou revolucí, jak nás utvrzují všechny komunistické garnitury a soudružky učitelky, ale obyčejným privatizačním pučem GRU-KGB a jejich domácích odnoží. Stačí si přečist desítky kvalitních analýz, které jsou všechny k dispozici na www.cibulka.net.

Odpovězeno: 14. 03. | 15:33Autor: Aleš

Otázka: Jaký je Váš názor na financování politických stran státem? Melo by se podle Vás od tohoto modelu upustit?

Petr Cibulka: Politikcé strany by měly být finacovány pouze svými vlastními voliči. Každý hlas by měl být spojen se zákonem určenou částkou a každá politické strana by na základě počtu získaných hlasů dostala tomu odpovídající finanční částku. Jsem přesvědčen, že i kdyby strana získala ve volbách i jeden jediný hlas, tato čáastka ji musí být vyplacena. Bohužel žijeme ve státě, který neparlamentní stany diskriminuje, a to nejenom v politické a masmediální oblasti, ale skutečná politická opozice je dnes likvidována i ekonomicky. Zatím nás ale naštěstí ještě nezavírají...

Odpovězeno: 14. 03. | 15:36Autor: Frydolin

Otázka: Vaše strana je pro přímou demokracii, nebojíte se, když jsou dnes téměř všechna media v rukou politických stran, snadné manipulovatelnosti obyvatel?

Petr Cibulka: Obyvatelé jsou manipulováni mnohem silněji v systému parlamentní zastupiltelské demokracie, kde se vůbec nemohou žádným způsobem proti manipulacím bránit. V systému přímé demokracie mají mnohonásobně větší šanci postavit se svým zotročovatelům a v referendu zrušit každý zákon, který nepovažují pro sebe za dobrý a mohou naopak prosadit vše, co považují za potřebné. Žádný jiný systém, než je přímá demokracie, takovou možnost občanům nedává.

Odpovězeno: 14. 03. | 15:39Autor: Frydolin

Otázka: Na vašich strankách jsem si všiml ankety, která se ptá na existenci Boha,vy sám v Boha věříte?

Petr Cibulka: O existenci Boha nepochybuji. Pokud se začnete zabývat dílem Rudolfa Steinera, tedy duchovními vědami na nejvyšší úrovni, zjístite, že jiným způsobem vysvětlit existenci našeho vesmíru i nás samotných skutečně nelze. Potěšilo mne, že už výzkumy KGB a GRU, zveřejněné v knize manželů Tichoplavových Fyzika víry, existenci Boha potvrdily.

Odpovězeno: 14. 03. | 15:42Autor: robert

Otázka: Dobrý den. Máte přehled, jak funguje propagace neparlamentních stran v západní Evropě, severní Americe, popřípadě jinde? Jsou tam s parlamentními stranami opravdu na stejné startovní čáře? Dostávají stejný prostor ve veřejnoprávních médiích? Je náš systém vyjímkou?

Petr Cibulka: Jsem přesvědčen, že deficit svobody a demokracie není problémem pouze ČR. Jsou ale země, které nám mohou jít v každém případě příkladem. Například Švýcarská konfederace a většina států USA a v Evropě například Holandsko se svým volebním systémem přorozené klauzule, kerý zajišťuje maximální a nejpřirozenjěší pestrost zastoupení v parlamentu. Musíme se učit tam, kde je více svobody a demokracie a nehledat vzory tam, kde je jí stejně anebo ještě méně než u nás.

Odpovězeno: 14. 03. | 15:46Autor: Roman Málek

Otázka: Vaše vidění férovosti v politice uznávám a program by se mi líbil jen nechápu Váš absolutní nekritický obdiv ke všemu americkému. Z čeho pramení ? Já osobně v USA 5 let žil a tak idealisticky jako vy na tuto zemi nehledím.

Petr Cibulka: Nepovažuji USA za bezchybný ideál a také to nikde netvrdím. Pouze říkám, že v žádné zemi na této planetě nemají občané některých států USA více svobody. V žádném státě například nemají občané možnost přímo volit a přímo odvolávat ppolicejní ředitelem, soudce, prokurátory, uředníky, ale i nejvyšší politiky. viděli jsme to před dvěma lety například v Kalifornii, kde občané během sedmi měsíců smetli pomocí zákona o odvolacích volbách tamějšího guvernéra Gray Davise a místo něho zvolili Arnolda Schwarzeneggera.

Odpovězeno: 14. 03. | 15:46Autor: Frydolin

Otázka: Kdo bude kandidovat v Libereckém kraji?

Petr Cibulka: Eduard Seibert z Jilemnice.

Odpovězeno: 14. 03. | 15:48Autor: robert

Otázka: Na svých stránkách i ve svých vystoupeních obvykle "střílíte" do všech stran. Existuje kromě Vaší strany na naší scéně vůbec nějaký subjekt, se kterým byste byl schopen utvořit koalici?

Petr Cibulka: Koalici utvoříme s každým, kdo podpoří náš program odvolatelnosti politiků, nízkých daní, minimalizace byrokracie, spravedlivé justice, referend a přímé demokracie.

Odpovězeno: 14. 03. | 15:50Autor: robert

Otázka: Jste vpodstatě jediným mediálně známým členem Vašeho politického uskupení. Jste tedy "stranou jednoho muže", nebo nabízíte rovnocennou spolupráci i jiným schopným lidem? Můžete nějaké vyjmenovat a popsat jejich postavení?

Petr Cibulka: Pravý blok není a nikdy nebyl stranou jednoho muže. Stačí se podívat na www.cibulka.net - na stránky naších krajských organizací a na téměř každé z nich najdete články a politické úvahy stejně výrazných osobností jako jsem já. Pouze díky tvrdé masmediální cenzuře o těchto lidech občané za ta léta vůbec nic neví.

Odpovězeno: 14. 03. | 15:51Autor: icík pravice

Otázka: Jak se dívate na současnou vládnoucí garnituru.(V televizi vás asi neuvidíme že jo.)

Petr Cibulka: Protože mne v televizi určitě neuvidíte, o to se už V. Moravec postará, musím vám svůj názor sdělit pouze zde na internetu. ČR není v rukou politiků, ale kriminálního panoptika. Pokud to chceme změnit, volme Pravý blok.

Odpovězeno: 14. 03. | 15:53Autor: Jirka z Chrudimi

Otázka: Pane Cibulko, Vaše strana získá jedno procento hlasů. Uvažujte realisticky a podpořte ODS v boji proti nastupující rudočervené koalici.

Petr Cibulka: ODS představuje naději jenom pro ty beznadějně naivní. ODS především chybí program, a naprosto záměrně, který by českým občanům skýtal naději na změnu dnešních kriminálních poměrů v jejich pravý opak. Porovnojte program ODS s programem Pravého bloku a sám uvidíte.

Odpovězeno: 14. 03. | 15:56Autor: robert

Otázka: Na svých stránkách shromažďujete kompromitující materiály na většinu současných vrcholných českých politických představitelů. Proč média tak málo informují o skandálech na min. obrany za éry M.Kalouska nebo o podivných obchodních praktikách I.Langera, když dovedla být tak agresivní v příp. S.Grosse?

Petr Cibulka: Česká masmédia jsou stále v rukou těch, kteří stáli za privatizačním pučem KGB a GRU. Každý kdo ohrozí jejich vrcholové kádry, a to Gross útokem na Klause udělal, musí padnout. O to se už masmédia dokáží postarat. Podle toho jak píší česká masmédia v cizíh rukou snadno poznáte, kdo zastává jak vysoké postavení v hirearchii GRU a KGB.

Odpovězeno: 14. 03. | 15:57Autor: hanka

Otázka: dobrý den. Kdyby jste dostal šanci být ve vládě, která ministerstva by jste chtěl...

Petr Cibulka: Když už bych nebyl předsedou vlády, žádal bych pro Pravý blok ministerstva vnitra, spravedlnosti a školství.

Odpovězeno: 14. 03. | 15:58Autor: M.Novy

Otázka: Jak se vyporadat s komunistickymi grazly, kteri prevlekli kabaty a nalezli hlavne do ODS?

Petr Cibulka: Prosazením programu odvolatelnosti politiků přímo občany.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:00Autor: KAteřina B.

Otázka: Pane Cibulko, nazval byste svůj postoj antikomunsitickým? Co je podle Vás v současnosti antikomunismus? děkuji, zdraví Kateřina B.

Petr Cibulka: Jsem přesvědčen, že každý politický postoj, který stojí na vysokých duchovních a mravních principech je už touto svou podstatou antikomunistický.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:01Autor: RMR

Otázka: Pane Cibulko, jakou jistotu dáte svym volicum, ze v pripade selhani vasich politiku nebudou s nimi takove problemy cele 4 roky ve snemovne?

Petr Cibulka: Protože jsme jedinou politickou stranou v této zemi, která už po léta prosazuje právo občanů na velice snandou a rychlou odvolatelnost každého, kterého si platí ze svých daní. Když selže politik Pravého bloku musí ho občané smést stejně snadno a rychle, jako kohokoliv jiného.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:04Autor: Libor Křižka

Otázka: Ve Vaší první verzi Cibulkových seznamů spolupracovníků STB , byl uveden člověk , který v dalších verzích nikdy uveden nebyl ani v jiných seznamech spolupracovníků STB. Nikdy s STB nespolupracoval.Jak se srovnáte s tím, že jste mu ublížil ?

Petr Cibulka: V uplnulých patnácti letech jsme zveřejnili zhruba 200 000 důstojníků a spolupracovníků komunistického gestapa StB. Z nich pouze zhruba 100 zažalovalo naše Necenzurované noviny a ani jediný z nich svůj spor nevyhrál. Současně ani jeden z nich nepodal trestní oznámení na toho důstojníka StB, který ho údajně neoprávněně zaevidoval jako svého agenta. Váš přítel něco takového udělal?

Odpovězeno: 14. 03. | 16:04Autor: Lea

Otázka: Co si myslíte o působení Jana Rumla jako ministra vnitra?

Petr Cibulka: Domnívám se, že GRU vybralo správně.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:07Autor: Roubik

Otázka: Jak se divate na diskusni porad CT s krajskymi volebnimi lidry? Nezda se Vam to jako diskriminace?

Petr Cibulka: Je to samozřejmě bruátlní politický podvod a manipulace. Od českých masmédií by však občan po 17 letech už nic jiného neměl ani očekávat. Na toto jediná odpověď: Běžme tentokrát všichni k volbám, ale pokud nechceme být zase podvedeni, obelháni a okradeni, nevolme parlamentní strany a v žádném případě nevolme jejich pátou kolonu, Stranu zelených, která má v Senátu J. Štětinu, který kromě teatrálních gest a působení řady let jako komunistický expert na Západě nikdy nic nepředvedl.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:08Autor: Pavel Česnek

Otázka: Pane Cibulko, pokud 17. listopad 1989 byl od samého počátku komunistický podvod a privatizační puč sovětských represivních složek, jsou tedy podvodníky např. i V. Havel, V. Klaus a další lidé, kteří se na sametové revoluci podíleli?

Petr Cibulka: Sám jste si odpověděl.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:09Autor: Michal

Otázka: Máte nějaký názor na to, jak souvisí nedávné setkání Václava Klause a Vladimíra Putina s jejich bývalými domnělými(Klaus-dle některých info Z NN) či skutečnými (Putin) vazbami těchto mužů v KGB ?

Petr Cibulka: Domnívám se, že to bylo setkání řídícího důstojníka se svým agentem.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:10Autor: Lea

Otázka: Jak si představujete očistu státní správy a kde berete jistotu,že najdete bezúhonné lidi?

Petr Cibulka: Pouze snadná a rychlá odvolatelnost politiků přímo občany může státní správu ČR postupně očistit. jiná cesta neexistuje.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:12Autor: Vavra

Otázka: Libi se Vam Vaclav Klaus na Hrade misto Vaclava Havla? Pry je V.Klaus poctivym tvurcem privatizace?

Petr Cibulka: Domnívám se, že z hlediska autorů a režisérů privatizačního puče GRU a KGB mezi těmito dvěma lidmi není žádný rozdíl. Případné optické anebo akustické rozdíly mezi nimi nepovažuji za zásadní.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:12Autor: Alois Štauder

Otázka: S kterou politickou stranou, by jste dokázal utvořit koalici. Jaká současná vládnoucí politická strana, je vám nejbližší a proč.

Petr Cibulka: Už zodpovězeno dříve.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:16Autor: Pete

Otázka: Jak se tváříte na otázku nastavení daňového systému? Byl byste ochoten zavést rovné, příp. dokonce degresivní zdanění příjmů?

Petr Cibulka: Pravý blok ve svém programu prosazuje švýcarský a americký daňový systém, kdy si sami občané ve svých městech, obcích a krajích určují nejenom výši daní, ale schvalují v referendu i celkový rozpočet a tedy určují, na co mají být jejich vlastní peníze využity. Tím vzniká ostrá daňová konkurence mezi těmito obcemi, městy a krajy a kdo nedokáže vytvořit pro své pondikatel a živnostníky ty nejideálnější podmínky, od toho odchází k sousedům. Lepší systém ještě nikdo nikde nevymyslel.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:18Autor: Darock

Otázka: Jste pro rovnou daň? Jste pro sjednocení sazeb DPH? Jste pro přímé platby u lékaře? Jste pro zrušení minimální mzdy?

Petr Cibulka: Na daně jsem odpověděl v předcházející otázce. Minimální mzda znamená vyšší nezaměstnanost. Občané by v referendu měli rozhodnout, co je pro ně výhodnější. Stejně tak občané v referendu musí posoudit zákon o minimální zdravotní péči. Tedy výsledek je na nich.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:19Autor: RMR

Otázka: Je komunismus proti přírodě? Nezdá se Vám, že zvířata v kleci, krmená svými ošetřovateli jsou zbavena možnosti se o sebe postarat, jako jsme tomu byli zvklí v bývalém režimu? Neměla by tedy komunistická myšlenka být jen jakási deviantní odnož náboženství bez Boha?

Petr Cibulka: Souhlasím s Vámi.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:21Autor: tonda

Otázka: Proč pan Bursík avizuje povolební spolupráci s ODS, když v Evrobě jsou zelení levicoví ???

Petr Cibulka: Bursík je kádr 17. listopadu. Pokud je 17. listopad pro vás studentskou revolucí, pak je hrdinným studentským vůdce, pokud je pro vás privatizačním pučem GRU - KGB, pak je Bursík... Hra na pravici nebo levici v tom případě nehraje žádnou roli.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:22Autor: Honza

Otázka: Jak se vám líbí politické debaty na ČT, kdy jsou zváni představitelé "vybraných" politických stran? Nemyslíte si, jako já, že se jedná o nerovnost šancí?

Petr Cibulka: Je to tak jako v každých volbách nejtvrdší možná diskriminace a manipulace ve prospěch privilegovaných parlamentních a neparlamentních stran.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:22Autor: Vojtíšek Vladimír

Otázka: Jste pro rovnou daň, jak chce zavést ODS ..
S kterou stanou by jste šel do koalice..

Petr Cibulka: Na obě otázky už jsem odpověděl.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:24Autor: Kopacek

Otázka: Kdy jste byl naposledy u psychologa, ev. psychiatra ? Jeste nebyl - nedivim se, protoze vase stihomanske predstavy a dalsi vase projevy by znamenaly okamzity prijem

Petr Cibulka: Na moje varování zatím vždy došlo. Nestačí vám to?

Odpovězeno: 14. 03. | 16:27Autor: RMR

Otázka: Provádění Vašeho programu referenda se zdá být drahý luxus. Myslíte si, že v dnešní počítačové době by mohlo hlasování o referendech probíhat třeba na Poštách prostřednictvím určených počítačů?

Petr Cibulka: Kdybychom si dokázali už roce 1990 vybojovat skutečnou přímou demokracii, nemuseli jsme dnes žít v totálně rozkradené a navíc ještě na generace zadlužené zemi. Luxusem tedy nejsou referenda a přímá demokracie, ale naopak stávající polický model. Je technicky možné hlasovat v referendech i z počítačů a mobilních telefonů anebo z pošt, jak sám navrhujete. Při politické vůli jsou všechny technické problémy velice snadno řešitelné.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:29Autor: Libor

Otázka: Jaký máte názor na homosexuály a Parlament?

Petr Cibulka: Domnívám se, že homosexuálové mohou v soukromí dělat co je jim libo, ale jsem proti tomu, aby své vztahy institucionalizovali na úrovni manželství. A zásadně jsem proti tomu, aby homosexuální páry adoptovaly děti. To vše by rozvrátilo strukturu společnosti, která už nyní je těžce narušena.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:30Autor: Otka B

Otázka: Jak silné je nezpečí, aby komunisté a ČSSD získali většinu?

Petr Cibulka: Osobně se domnívám, že bez oohledu na volební výsledek, bude nakonec uzavřena velká koalice ODS a ČSSD bez komunistů, alespoň těch otevřených.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:32Autor: Roubik

Otázka: Myslíte si, že institut veřejných prací by mohl nahradit podpory v nezaměstnanosti a tak by za naše peníze mohla být alespoň vykonaná nějaká práce? Poslankyně Páralová na to prohlásila, že to zkusili v měkčí formě a prohráli volby. O co tedy ODS jde?

Petr Cibulka: Jsem přesvědčen, že každý nezaměstnaný, který usiluje o podporu v nezaměsntnanosti, musí býtr ochoten vykonávat ve své obci nebo městě obecně prospěšné práce za přiměřenou mzdu. Kdo obecně prospěšné práce odmítne, tomu podpora v nezaměstnaností nepříluší.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:33Autor: Honza

Otázka: Proč kandidujete, když víte, že stejně nemůžete být zvolen?

Petr Cibulka: O výsledku voleb rozhoduje inteligence voličů. Vy máte o českých občanech tak nízké mínění?

Odpovězeno: 14. 03. | 16:34Autor: Gringo

Otázka: Pane Cibulko. Uvádíte, že jste byl zavřen z politických důvodů. Vy jste ale byl zavřen za majetkovou trestnou činnost. Co se týče toho, že jste nemohl studovat na VŠ z politických důvodů, tak to můžete udělat nyní švindlem jako jiní zasloužilí demokraté (Devátý, Ruml, Knížák, Kunl, Gross, atd.).

Petr Cibulka: Byl jsem zavřen ve všech případech komunistickým gestapem StB za politickou činnost a ve všech případech jsem byl rehabilitován. Pokud tvrdíte něco jiného, napadněte moje rahabilitační rozsudky.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:36Autor: pavel novotný

Otázka: vážený pane,

máte naprostou pravdu...například naše justice do dnešního dne se vyloženě řídí praktikami bývalé státní bezpečnosti...je to stát ve státě, mafie mezi mafiemi...proč myslíte, že tzv. demokratické strany jen tiše přihlížejí tomuto stavu ?...

Petr Cibulka: Souhlasím s vámi. Proto usilujeme o spravedlivou justici a přímou volbu a odvolatelnost soudců. Parlamentní strany proti dnešním kriminálním poměrům neprotestují, protože je samy vytvořily a jsou pro ně výhodné.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:36Autor: RMR

Otázka: Pane Cibulko, souhlasíte s názorem, že když mohu dostat účtenku v obchodě, mohu tedy také dostat alespoň k podepsání účet u lékaře a tak si zkontrolovat účtované výkony? Souhlasíte s osobními účty u zdraveotních pojišťoven?

Petr Cibulka: Ano. Je to součást našeho programu.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:37Autor: Jarek

Otázka: Dobrý den,jaký dopad měly seznamy agentů zveřejněných na internetu a knižně na jednotlivé osoby a politické dění u nás? Měly vůbec nějaký?
Děkuji

Petr Cibulka: Námi vydané seznamy neměly takový dopad, jak jsem se původně domníval. To ale není vina Necenzurovaných novin, ale této společnosti, která jich nedokázala využít v boji za skutečnou svobodu.

Odpovězeno: 14. 03. | 16:39Autor: Lea

Otázka: Pane Petře Cibulko, vážím si vás, jste snad jediný,kdo si neudělal z minulosti trafiku.Pravda bolí. A držím palce.

Petr Cibulka: Lao´C před 2 a půl tisíci lety napsal: Pravdivá slova nebývají líbivá, líbiva slova nebývají pravdivá...

Odpovězeno: 14. 03. | 16:40Autor: Karel Růžička Kurdějov 241

Otázka: Petře, proč prosím nezměníte rétoriku, pro mnoho Vašich případných voličů, mezi ně patřím i já, jste ve svých soudech jednostranný a obecný.Je to, domnívám se, ke škodě všech, kteří si dobu temna i dobu pseudemokracie zažily, ku škodě. Zdravím a držím Vám palce. Karel.

Petr Cibulka: Ještě jednou Lao´C: Pravdivá slova nebývají líbivá, líbivá slova nebývají pravdivá...

Odpovězeno: 14. 03. | 16:44Autor: Lumich

Otázka: Pane Cibulka, píšete: NEVĚŘÍTE POLITIKŮM, jak je to s Váma? Vám věřit můžeme? Vy politikem nejste? Čím se od politiků lišíte?

Petr Cibulka: Liším se tím, že na rozdíl od všech politiků jsem byl za svůj boj za pravdu a spravedlnost komunisty pětkrát uvězněn, po 17. listopadu jsem nejčastěji trestně stíhaný a souzený občan této republiky a od roku 1990 prosazuji jako jediný politik snadnou a rychlou odvolatelnost politiků přímo občany. Znáte v této zemi někoho podobného?

 

 

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy