Vybírali jste premiéra: 9. díl

4. 4. 2006 15:00
Praha - Jaroslav Rovný byl devátým z 16 zástupců politických stran, kteří se v březnu a dubnu účastní v deníku Aktuálně.cz on-line rozhovorů se čtenáři.

Pravidla on-line rozhovorů s politiky a celé čtenářské ankety "Vyberte si svého premiéra" najdete ZDE.

Infobox

  • nar. 25. 12. 1947 v rodině volyňských Čechů
  • vyučen v oboru číšník, pracoval jako vedoucí provozu
  • do politiky vstoupil v roce 1990, člen ČSNS, od roku 2002 předsedou strany
  • podniká v oblasti pohostinství, zaměstnává čtyři lidi

Jaroslav Rovný je předsedou České strany národně sociální, která je po sociální demokracii druhou nejstarší českou politickou stranou. Nejslavnější léta zažívala za první republiky, kdy byli jejími členy Edvard Beneš či Milada Horáková.

Neslavnou éru prožila naopak v době komunismu, kdy byla jednou ze stran Národní fronty. Po roce 1989 se národním socialistům nepodařilo na rozdíl od ostatních stran Národní fronty prosadit, jejich preference se vždy pohybovaly kolem jednoho procenta.

Po parlamentních volbách 2002 se navíc strana dostala do velkých dluhů, které nemohla splatit. V současné době je v konkurzu.

Vzhledem k situaci, ve které se Česká strana národně sociální ocitla, kandiduje Jaroslav Rovný jako pražský lídr na kandidátce České strany národně socialistické.

Tato strana se přihlásila k odkazu Československé strany národně socialistické, jejíž činnost byla po roce 1948 násilně přerušena. Česká strana národně socialistická na svém ustavujícím sjezdu svým prohlášením činnost Československé strany národně socialistické obnovila.

Odpovědi Jaroslava ROVNÉHO čtěte ZDE:

 

Právě se děje

Další zprávy