VV chtějí nový web sněmovny, inspiraci hledají u Obamy

Domácí ČTK Domácí, ČTK
7. 3. 2011 17:09
Sněmovna by měla mít i vlastní YouTube kanál a účet na Facebooku

Praha - Věci veřejné požadují, aby Poslanecká sněmovna vytvořila nové webové stránky, které budou pro veřejnost uživatelsky příjemnější a zároveň využijí komunikačních nástrojů jako je Facebook nebo YouTube.

Současná prezentace sněmovny je podle strany složitá a zastaralá. Nová verze by se prý měla inspirovat například internetovou prezentací amerického prezidenta Barracka Obamy.

Za změnu se v pondělí postavila poslankyně Lenka Andrýsová, která navrhla kancléři úřadu Petru Kynštetrovi, aby nechal auditem prověřit internetové prezentace sněmovny.

Andrýsová prý změnu navrhla na základě podnětů, které dostala od studentů a lidí, kteří se zajímají o politiku. "Málo využíváme nová média jako Facebook nebo videa na YouTube. Máme se co učit třeba od Baracka Obamy," sdělila poslankyně přes mluvčího.

Americký prezident podle ní hovoří prostřednictvím internetových videí na stránkách Bílého domu k americkému národu každý týden. "Kdybychom se naučili intenzivně komunikovat s veřejností, neměli bychom problém vysvětlit sebesložitější reformu," dodala poslankyně.

Kromě videí by chtěla mít na nových stránkách také informace o zahraničních cestách poslanců. Ty sice v současnosti na webu jsou, ale dají se těžko dohledat.

Informace o schválených zahraničních cestách a přijatých delegacích nyní zveřejňuje organizační výbor sněmovny. O cestách a návštěvách ze zahraničí informuje i tiskový odbor sněmovny v týdenním přehledu událostí ve sněmovně.

Andrýsová také navrhuje, aby si dolní komora založila vlastní profil na Facebooku. Má prý podněty od mladých lidí, kteří by rádi dostávali informace o dění ve sněmovně, ale nepřehlednost současného webu je odrazuje.

 

Právě se děje

Další zprávy