Volební kampaň právě začala, píše Topolánek své ODS

Domácí Domácí
25. 3. 2009 11:15
Sesazený premiér napsal straníkům otevřený dopis
Tlustý a Schwippel otevřeli cestu komunistům, píše předseda
Tlustý a Schwippel otevřeli cestu komunistům, píše předseda | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Ještě večer po pádu své vlády ve sněmovně, oznámil předseda ODS Mirek Topolánek straníkům, že právě začala kampaň před dalšími volbami do sněmovny.

"ODS je stranou, která zvítězila v posledních volbách.... Má svůj pozitivní program, ... může občanům v době krize nabídnout řešení. Toto řešení mělo a má širokou podporu občanů.... To je naše velká výhoda v kampani pro příští sněmovní volby, která právě začíná," uvedl v prohlášení, který členům ODS rozeslal e-mailem.

Zkritizoval také poslance ODS, kteří jeho vládu pomohli svrhnout.

"Je smutným paradoxem, že se v ODS našli jedinci, kteří 20 let od pádu totality otevřeli cestu návratu komunistů k moci," píše na adresu dvou poslanců - členů ODS, kteří aktivně hlasovali pro pád vlastní vlády.

Návrtem komunistů k moci přitom Topolánek míní situaci, kdy by se prezident rozhodl pro vytvoření "úřednické či polopolitické vlády" které "by mohly vzniknout pouze s přímou či nepřímou podporou komunistů".  

"Pokud nebude možné sestavit většinovou vládu bez komunistů, budeme prosazovat co nejrychlejší cestu k volbám, a to ještě v létě," zopakoval Topolánek svou představu, jak situaci po pádu vlády řešit.

Poté ještě přidal SMS zprávu: "Vážení, ujišťuji vás, že ODS nepřijme žádnou vládu, která by se opírala o komunisty a bude prosazovat co nejrychlejší volby. Děkuji všem za podporu."

Celý Topolánkův dopis ČTĚTE ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy