Vejce na Paroubka házel syn funkcionáře ČSSD

Veronika Lehovcová Suchá Veronika Lehovcová Suchá
20. 5. 2009 18:30
ODS: Máme důkaz že vaječné útoky na Paroubka neorganizujeme
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Aféra vajíček, která na nedávných mítincích ČSSD přilétla na sako Jiřího Paroubka, nekončí.

ODS se brání proti Paroubkovu obvinění, že vaječné útoky organizuje a po posledním incitendu v Plzni přišla s důkazem: Vejce tam házel syn funkcionáře ČSSD.

"Jiří Paroubek včera na tiskové konferenci ČSSD obvinil ODS ze zosnování tzv. "vajíčkových útoků" na svou osobu. Přitom "pachatelem" útoku v Plzni je David Brabec - syn člena Okresního výkonného výboru ČSSD Plzeň, člena Krajského zastupitelstva Plzeňského kraje a Zastupitelstva města Plzně, Miroslava Brabce," tvrdí občanští demokraté v tiskové zprávě.

Sám Miroslav Brabec potvrdil, že za incidentem stojí jeho syn.

"Je to pravda. Překvapilo mě, když jsem uviděl jeho fotku v novinách," řekl Brabec Aktuálně.cz. "Mrzí mě to, jsem proti tomu, aby se něco házelo na lidi. Syn je ale dospělý, nemůžu s tím nic dělat," dodal Brabec.

ČSSD i tak trvá na svém

Kde informaci ODS získala, nechce prozradit. "To neřekneme, ale je to informace pravdivá. Musíte si to ověřit sami," říká mluvčí ODS Milan Bouška.

ČSSD informace nepopírá, ale trvá si na svém. "To je jen jeden člověk. Těch incidentů ale bylo víc. Trváme na tom, že útoky jsou věcí ODS a nic zpátky brát nebudeme," uvedl mluvčí sociálních demokratů Ondřej Macura.

Volební lídr ODS pro eurovolby Jan Zahradil má za to, že za podobné incidenty si může předseda ČSSD sám.

"Jiří Paroubek prostě nebudí sympatie. Na tom nemá podíl nikdo jiný než on sám. Kdyby nelhal, neškodil a nestrašil, určitě by si vrhači vajíčko raději usmažili k snídani," řekl Jan Zahradil.

 

Právě se děje

Další zprávy