Vedení ODS schválilo 11 krajských lídrů pro podzimní volby, zbylé kraje rozhodnou do konce měsíce

ČTK ČTK
Aktualizováno 2. 3. 2017 20:07
Výkonná rada ODS oznámila 11 ze 14 krajských lídrů pro podzimní sněmovní volby. Kdo povede kandidátky v Olomouckém, Plzeňském a Libereckém kraji, se rozhodne do konce března. Předseda ODS Petr Fiala povede stranu do voleb v Jihomoravském kraji. Šéf poslaneckého klubu strany Zbyněk Stanjura bude kandidovat v Moravskoslezském kraji. Z čela kandidátky bude poslanecké křeslo obhajovat v Praze Jana Černochová. Na první místo kandidátek se nedostaly některé výrazné tváře ODS. Například někdejší předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová nebo bývalý středočeský hejtman a ministr zemědělství Petr Bendl.
Petr Fiala
Petr Fiala | Foto: ČTK

Praha - Výkonná rada ODS schválila lídry pro podzimní sněmovní volby v 11 krajích. Informovala o tom mluvčí strany Jana Havelková. O tom, kdo povede kandidátky ODS v Olomouckém, Plzeňském a Libereckém kraji, se rozhodne do konce března.

Předseda ODS Petr Fiala povede stranu do voleb v Jihomoravském kraji. Šéf poslaneckého klubu strany Zbyněk Stanjura bude kandidovat v Moravskoslezském kraji. Z čela kandidátek budou poslanecká křesla obhajovat v Praze Jana Černochová, v Jihočeském kraji Jan Zahradník, v Pardubickém kraji Simeon Karamazov a v Královéhradeckém kraji Ivan Adamec.

Do Sněmovny chce ODS vyslat i své komunální a krajské politiky. Na Vysočině její kandidátku povede starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl, v Ústeckém kraji místostarosta Litoměřic Karel Krejza, ve Zlínském kraji starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha a v Karlovarském kraji krajský radní Jan Bureš. Středočeskou jedničkou ODS bude ekonomický expert strany Jan Skopeček.

Na první místo kandidátek se nedostaly některé výrazné tváře ODS. Mezi lídry chybí například někdejší předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová, o níž se v roce 2013 mluvilo jako možné premiérce po rezignaci Petra Nečase, nebo bývalý středočeský hejtman a ministr zemědělství Petr Bendl, který před čtyřmi roky vedl středočeskou kandidátku ODS.

Gratuluji Ivo Valentovi k Parlamentním listům, my jsme ale uzavřeli dohodu pouze se Soukromníky, říká předseda ODS Petr Fiala. | Video: Martin Veselovský
 

Právě se děje

Další zprávy