Vedení ČSSD chce vyloučit vzpurného Mrštinu ze strany

Michal Žák Michal Žák
20. 2. 2009 10:06
Vlivný krajský politik nesplnil slib, že na čas opustí stranu

Praha - Čelným představitelům ČSSD došla trpělivost se svým náchodským členem Miloslavem Mrštinou.

Politické grémium ho vyzvalo, aby neprodleně opustil stranu. Výzvu k ukončení členství adresovali i místní organizaci ČSSD.

Sociálním demokratům se nelíbí, že Mrština nesplnil svůj slib z minulého týdne, kdy oznámil, že kvůli negativnímu lustračnímu osvědčení a nevyjasněným dotacím přeruší členství v nejsilnější opoziční partaji.

Včera ale prohlásil, že své rozhodnutí přehodnotil a řady sociálních demokratů neopustí. "Z mého pohledu již není pan Mrština členem ČSSD," reagoval předseda strany Jiří Paroubek.

Na údajnou spolupráci vlivného krajského politika s komunistickou Státní bezpečností upozornil minulý pátek deník MF DNES. StB si podle něj vedla spis na jméno Miroslav Mrština, v němž měla být politikova fotografie z občanského průkazu. Mrština jakoukoliv spolupráci popřel.

Podle stejného deníku navíc socialisté posílali v roce 2005, kdy byli vládní stranou, z rozpočtu několik milionů korun na rekonstrukci Mrštinova nevěstince v Náchodě.

Politik deníku Aktuálně.cz přiznal, že hotel v 90. letech minulého století pronajímal a nájemce v jedné jeho části skutečně provozoval noční klub. Tvrdí však, že pronájem pro nevěstinec skončil v roce 1999. "Dotace přišly o několik let později."

 

Právě se děje

Další zprávy