Věci veřejné opět čelí insolvenci, nyní kvůli tisícovce

Domácí ČTK Domácí, ČTK
4. 8. 2011 16:19
Poslal je do něj expředseda stranické organizace v Uherském Hradišti Libor Zeman
Michal Babák (VV).
Michal Babák (VV). | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Věci veřejné jsou letos podruhé v insolvenčním řízení. Poslal je do něj expředseda stranické organizace v Uherském Hradišti Libor Zeman, kterého strana vyloučila s odůvodněním, že nezaplatil včas členský příspěvek.

Zeman peníze poslal s několikadenním zpožděním. Po svém vyloučení je chtěl od strany vrátit, ale dosud je nedostal, tvrdí.

Věci veřejné se k případu vyjádří v tiskovém prohlášení, uvedl poslanec Michal Babák.

VV již jednomu insolvenčnímu řízení letos čelily kvůli tomu, že nezaplatily některé faktury za propagaci mediální firmě Médea.

Podrobnosti o řízení jsou uvedeny v insolvenčním rejstříku na internetu. Zeman od strany požaduje vrácení zaplacené tisícikoruny. Myslí si, že zpoždění v platbě členského příspěvku pravděpodobně nebylo hlavním důvodem jeho vyloučení z nejmenší vládní strany.

"Celou dobu jsem patřil ke kritizujícím lidem, kterým vadil způsob organizace (strany) a komunikace se členskou základnou," tvrdí Zeman.

Poplatek měl být zaplacen do 30. dubna. Zeman jej zaplatil 3. května. "Členství člověku, který zaplatil 27. května, bez problému prodloužili. Mně a mému kolegovi z našeho klubu ne," upřesnil Zeman. "Není to žádná msta. Já postupuji běžně, jako se postupuje v podnikatelském prostředí," dodal.

Zeman byl členem VV zhruba rok a čtvrt. Jako uherskohradišťský podnikatel se před časem rozhodl založit místní buňku strany, řekl. Předtím byl několik let členem ODS.

VV již letos na jaře jednomu insolvenčnímu řízení čelily. Tehdy měly dluh u mediální agentury Médea patřící podnikateli Jaromíru Soukupovi. Za reklamní služby strana nezaplatila přibližně 12 milionů korun. Po uhrazení pohledávek Soukup insolvenční návrh stáhl.

 

Právě se děje

Další zprávy