Valaši chtějí za Čunka demonstrovat. Na Václaváku

Iva Nachtmannová
6. 11. 2007 11:55
Starostka Vsetína vyzývá všechny politiky, kteří brali dávky, ať odejdou
Starostka Othová - přijede na Václavák?
Starostka Othová - přijede na Václavák? | Foto: Ludvík Hradilek

Praha/Vsetín - Zejména věřící na Valašsku se asi připojí k demonstraci za Jiřího Čunka. Nelíbí se jim, že se ve vysoké politice měří dvojím metrem.

Píše o tom server Týden.cz.

Plánovanou akci inicioval zlínský písničkář Zbyněk Horváth, věřící k účasti pak vyzval farář z Rožnova pod Radhoštěm na nedělní mši. Dokonce měl pro ně objednaný autobus.

Písničkář Horváth si myslí, že odstoupit z funkce by měl každý politik, který v minulosti pobíral jakékoli dávky od státu, včetně přídavků na děti, a neměl při tom na svém bankovní kontě ani korunu.

Starostka Vsetína: kdo jsi bez hříchu...

K podpoře lidoveckého předsedy se přidala i vsetínská starostka Květoslava Othová. "Ať už je důvodem této kampaně touha po moci nebo snad "zlaté vejce" v podobě ministerstva pro místní rozvoj, které bude rozdělovat miliardy z Evropské Unie, pro nás občany je to důrazné memento. Dnes přišel na řadu Jiří Čunek a kdy přijdeme na řadu my? Když už se jim nepodařilo zlikvidovat jej kvůli údajné korupční aféře, vzali si do úst morálku," vysvětluje starostka své rozhořčení z celé aféry v prohlášení na webových stránkách Vsetína.

Věřící ho mají rádi. Čunek na svatováclavské pouti.
Věřící ho mají rádi. Čunek na svatováclavské pouti. | Foto: Ondřej Besperát

Podobně jako zlínský písničkář pak vyzývá k odchodu všechny politiky, kteří měli úspory či postavené domy a brali sociální dávky. A přidává: "všechny, kteří jezdí městskou hromadnou dopravou zdarma, ač berou královské platy, nebo kteří bydlí v nájemních bytech s dotovaným nájemným, ač jsou jejich příjmy nadprůměrné."

Cinkání klíči za Čunka?

Příznivci Jiřího Čunka jsou odhodláni demonstrovat dokonce i v Praze - na Václavské náměstí se podle Týdne vypraví symbolicky 17. listopadu. Připojit se tak mohou i další lidé, nespokojení s "vykonstruovanou likvidací", jak konec Čunka ve vládě označují jeho příznivci.

 

Právě se děje

Další zprávy