Úklid poslancům vyprázdnil stoly. Ti se báli Šlachty

Jan Němec (redaktor) Jan Němec (redaktor)
8. 8. 2013 11:43
Služba v jednacím sále kompletně vyklidila všechny zásuvky.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - V jednacím sálu Poslanecké sněmovny řádila úklidová četa - zásuvky všech poslanců vyklidila tak důkladně, že zůstaly prázdné.

"Někteří tam měli léky, podklady, dokumenty," stěžoval si jeden z poslanců bývalé vládní koalice a dodal hned i důvod: "Přes noc tady řádila policie - Šlachta a spol."

Další poslanci to nevidí zdaleka tak dramaticky. "Ne, byla to uklízečka, nic se neděje," uklidňuje místopředseda sněmovny za ČSSD Jan Hamáček. Jeden z poslanců za ODS pak Aktuálně.cz ukázal SMS zprávu, kterou rozesílal tajemník jejich klubu, podle které se ti, kteří něco postrádají, mají přihlásit u pracovnice sněmovny, která věci poslanců má u sebe.

Podle informací Aktuálně.cz vznikl problém údajně tak, že si vláda Jiřího Rusnoka stěžovala na nepořádek ve vládní lavici v jednacím sále. Následně kancelář sněmovny objednala úklidovou četu, která místo úklidu vládní lavice vyklidila pro jistotu lavice všechny.

Vzhledem k tomu, že poslanci skončili schůzi včera velmi pozdě večer, musel úklid proběhnout v nočních hodinách. "Nemyslím, že to byla policie, všichni jsme teď trochu nervózní. Chci to brát tak, že šlo opravdu jen o úklid," řekla Aktuálně.cz předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová (ODS).

Některým poslancům se z lavic nicméně ztratily např. i vizitky. "Pak nemáte jistotu, že někdo si jich část vzal a bude chodit a mávat jimi, že jste jej pověřil pro nějaké jednání," poukazuje na jeden z problémů s „úklidem" poslanec z bývalého vládního tábora.

 

Právě se děje

Další zprávy